I NAREDNIH DANA NESTABILNO

0
755

 

U Republici Srpskoj i narednih dana biće nestabilno vrijeme, povremeno sa kišom, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.
Dežurni sinoptičar Igor Kovačić rekao je da će sutra biti pretežno suvo, sa mogućnošću lokalnog pljuska na istoku i sjeverozapadu.

Najviša temperatura vazduha iznosiće od 21 do 26, na jugu do 28 stepeni Celzijusovih.

“U srijedu, 8. juna, biće pretežno suvo, a kratkotrajni pljuskovi mogući su samo ponegdje na istoku. Najviša dnevna temperatura od 22 do 26, na jugu do 29 stepeni Celzijusovih”, naveo je Kovačić.

Prema njegovim riječima, u četvrtak, 9. juna, u prvom dijelu dana biće prijatno toplo i sunčano, a poslije podne nestabilno, uz česte pljuskove sa grljmavinom. Najviša temperatura iznosiće od 22 do 27, na jugu do 29 stepeni Celzijusovih.

Kovačić kaže da će u petak, 10. juna, u toku noći biti pretežno oblačno, ponegdje sa kišom i pljuskovima, a pred jutro se očekuje jače naoblačenje, sa obilnijom kišom i pljuskovima.

“Tokom dana oblačnost sa padavinama se premješta na istok i jug, pa će u centralnom pojasu, na istoku i jugu biti česti pljuskovi i kiša, a moguća je i grmljavina. Poslije podne očekuje se razvedravanje sa zapada. Najviša temperatura iznosiće od 17 od 22 stepena Celzijusova, jugu do 24”, rekao je Kovačić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here