I NAREDNIH DANA NESTABILNO

0
998

 

U Republici Srpskoj i narednih dana biće nestabilno vrijeme, povremeno sa kišom, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.
Dežurni sinoptičar Igor Kovačić rekao je da će sutra biti pretežno suvo, sa mogućnošću lokalnog pljuska na istoku i sjeverozapadu.

Najviša temperatura vazduha iznosiće od 21 do 26, na jugu do 28 stepeni Celzijusovih.

“U srijedu, 8. juna, biće pretežno suvo, a kratkotrajni pljuskovi mogući su samo ponegdje na istoku. Najviša dnevna temperatura od 22 do 26, na jugu do 29 stepeni Celzijusovih”, naveo je Kovačić.

Prema njegovim riječima, u četvrtak, 9. juna, u prvom dijelu dana biće prijatno toplo i sunčano, a poslije podne nestabilno, uz česte pljuskove sa grljmavinom. Najviša temperatura iznosiće od 22 do 27, na jugu do 29 stepeni Celzijusovih.

Kovačić kaže da će u petak, 10. juna, u toku noći biti pretežno oblačno, ponegdje sa kišom i pljuskovima, a pred jutro se očekuje jače naoblačenje, sa obilnijom kišom i pljuskovima.

“Tokom dana oblačnost sa padavinama se premješta na istok i jug, pa će u centralnom pojasu, na istoku i jugu biti česti pljuskovi i kiša, a moguća je i grmljavina. Poslije podne očekuje se razvedravanje sa zapada. Najviša temperatura iznosiće od 17 od 22 stepena Celzijusova, jugu do 24”, rekao je Kovačić.

PODIJELI