I Prnjavor u projektu “Atrium” kulturne rute

0
1095
U Doboju će sutra biti održan forum za prezentaciju “ATRIUM” Kulturnih ruta u BiH u okviru međunarodnog projekta “ATRIUM -Arhitektura totalitarnih režima 20. vijeka u urbanom menadžmentu”, saopšteno je iz Organizacije za razvoj turizma regije Doboj “Rotor”.

U projektu “ATRIUM” učestvuje 18 partnera iz 11 zemalja jugoistočne Evrope: Italije, Slovenije, Bugarske, Mađarske, Slovačke, Rumunije, Grčke, Hrvatske, Srbije, Albanije i BiH, koje žele da u fokus svog istraživanja stave arhitektonsko nasljeđe iz različitih totalitarnih režima koje su iskusili u 20. vijeku i to sa kulturnog i istorijskog aspekta.

Ukupna vrijednost projekta na nivou 11 država iznosi 1.932.044 evra i finansira ga EU 85 odsto, a preostala sredstva u iznosu od 524.968 evra obezbjeđuju učesnici u projektu.

U realizaciju projekta “ATRIUM” uključena je 21 lokalna zajednica u BiH: Mostar, Prijedor, Prnjavor, Travnik, Goražde, Doboj, Teslić, Zvornik, Krupa, Kotor-Varoš, Konjic, Novi Grad, Kozarska Dubica, Gračanica, Višegrad, Brčko distrikt, Zenica, Stari Grad Sarajevo, Visoko, Foča i Banovići. 

Realizacija projekta u BiH traje od januara 2012. do maja ove godine. /srna/

PODIJELI