IMALI SMO GRAD, TORNADO I POPLAVE, ali za vikend očekujte vreme kakvo još NISMO VIDELI

0
1265

Sve ono što nas je prepalo predhodnih dana gotovo je izvesno – ponoviće se. Sličnih epizoda biće širom Srbije, jedino niko ne može da kaže kada će se dogoditi i koji će kraj biti najviše pogođen.

Metorolog Nedeljko Todorović napominje da bi nešto slično moglo da se dogodi već sledeće nedelje.

– Ekstremne pojave poput toliko velikog grada i manjih tornada, kao što smo imali priliku da vidimo u Pančevu i Jagodini, retke su, ali ne i neuobičajene. Već naredne nedelje možemo očekivati slične vremenske uslove – kaže Todorović.

Nisu u pitanju klimatske promene

Mada neki domaći i strani stručnjaci veruju da je zbog globalnog zagrevanja došlo i do klimatskih promena koje širom planete menjaju vremenske prilike i izazivaju nepogode, Nedeljko Todorović tvrdi da to nije tačno.

– Klimatskih promena nema, niti će ih biti u skorijem periodu. Širiti strah među stanovništvom je potpuno nepotrebna – smatra poznati meteorolog.

To potvrđuju i meteorolozi iz RHMZ, najavljujući da će za vikend koji predstoji biti propraćen olujnim vetrom.

OTVORITE OČI NA KASI: Ovakvu novčanicu od 200 din nikako ne uzimajte! (FOTO)

– U košavskom predelima, kao što su Vojvodina i Podunavlje, očekuje se pojava jakih vetrova, praćena obilnim pljuskovima sa grmljavinom. U nekim delovima Srbije moguć je i grad, ali je u ovom trenutku teško utvrditi njegov intenzitet. Loše vreme očekujemo svake godine tokom letnjeg perioda, pa nas ekstremne pojave ne iznenađuju – objašnjavaju iz RHMZ.

Ipak, meteorolozi navode da će opstanak Srbije u narednih nekoliko dana biti pošteđenih loših vremenskih uslova i mogućih ekstremnih nepogoda.

Oluja

Foto: Srbija Danas

RECEPCIONER BEOGRADSKOG HOTELA: Naš poznati pevač odseda sa ljubavnicom, a ona mi daje pare da bih…

– Narednih pet-šest dana će biti tokom dana sunčano i toplo, dok se uveče očekuju razvoj oblačnosti i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom. Kiša će nas rashladiti i sprečiti da se temperatura popne preko 35 stepeni – priča Todorović.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here