Imunitet: 2 vitaminske bombe koje vas trajno štite

0
779

U apotekama možete pronaći mnogobrojne proizvode za jačanje imuniteta, ali oni sve više gube na popularnosti i važnosti. To je sasvim razumljivo obzirom da sintetički preparati ne mogu zamijeniti prirodne proizvode koji su lako dostupni i veoma efikasni u liječenju različitih oboljenja. Ukoliko želite ili trebate da poboljšate imunitet, preporučujemo vam sledeća dva prirodna lijeka.

Za djecu

Sastojci:

100 grama grožđica
150 grama oraha
100 grama badema
kora od dva limuna
sok od dva limuna
100 grama suvih kajsija
100 grama suvih šljiva
250 – 300 ml meda.
Sameljite orahe, bademe, grožđice i limunovu koru (zadnji sastojak možete i narendati). U mješavinu dodajte sok od dva limuna, izmiješajte i onda dodajte suve šljive i kajsije (i njih je potrebno samljeti). Na kraju, dodajte med i ponovo izmiješajte. Smjesu prespite u teglu i ostavite da odstoji na suhom i tamnom mjestu jedan do dva dana. Nakon toga teglu skladištite u frižideru.

Djeci od tri do pet godina davati jednu kašičicu dnevno (prije bilo kojeg obroka, najbolje prije doručka). Djeci starijoj od pet godina davati dvije kašičice dnevno (obje se daju prije obroka, najbolje prije doručka).

Za odrasle

Sastojci:

200 grama suvih kajsija
200 grama suvih šljiva
200 grama suvih smokvi
200 grama oraha
kora jednog limuna
50 ml konjaka ili rakije
250 ml meda.
Sameljite suvo voće i limunovu koru (zadnji sastojak možete i narendati), izmiješajte, dodajte konjak ili rakiju i med i ponovo izmiješajte. Smjesu prebacite u teglu i držite na suhom i tamnom mjestu jedan do dva dana. Nakon toga, smjesu skladištite u frižideru. Uzimajte jednu kašiku prije obroka, najbolje prije doručka./Autor: minimagazin.info/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here