Influenserke otkrivaju: Kakve sve nemoralne ponude dobijaju zvijezde Instagrama?

0
554
Nije neobična pojava da influenserke s Instagrama dobivaju privatne poruke svakakve prirode, ali ono što je iznenadilo reality zvijezdu Rouzi Vilijams jeste ponuda za seksualne usluge.

Kako objašnjava Rouzi, bivša učesnica britanskog reality programa “Love Island”, njoj se nedavno obratio jedan muškarac iz Dubaija s namjerom kako bi izvršio “važnu transakciju”. Ponudio joj je više od 110.000 evra, kao i odjeću i torbe, u zamjenu za njeno društvo.

“Ili nam toliko dobro ide da ne moramo prihvatiti ponude, pa ih i ne spominjemo, ili smo to već napravili s njima, ali nas je sramota”, govori Rouzi.

 

Tajn-Leksi Klarson, takođe učesnica “Love Islanda”, otkriva da joj je nuđena monetarna kompenzacija za seksualne usluge. Dobivala je ponude i prije pojave u reality programu kada je imala svega 19 godina.

Prvobitno su joj željeli platiti blizu 25.000 evra za večeru uz piće, ali joj je po udjelu u reality programu stigao mail od jedne agencije koja joj je ponudila 60.000 evra za pet noći u Dubaiju. Uz novce i raskoš išao bi i ugovor o povjerljivosti koji bi je spriječio da otkrije što je bila prisiljena tamo raditi.

Tajn-Leksi je odbila bezobraznu ponudu, ali se sada brine za influenserke u usponu koje bi prihvatile sve u zamjenu za “život na visokoj nozi” (UNILAD).

 

 

Ne obraća se uvijek bogata gospoda lično. Katkad imaju posrednike koji ugovaraju seks u njihovo ime.

Žena koja koristi lažno ime Izabel otkrila je za jedan britanski medij da joj se obratio deset godina stariji čovjek. On je imao fetiš biti finansijski dominantan nad partnericom pa je Izabel poklanjao torbe u iznosu od nekoliko stotina evra.

Njihova razmjena nastavila se još 18 mjeseci kada se muškarac ponudio otplatiti joj dug u iznosu od skoro 6.000 evra. Zauzvrat ju je želio odvesti u krevet.

Za nju ova razmjena dobara nije bila isto što i prostitucija, već ciljana veza koja se s vremenom razvila.

“Riječ je o elitnoj prostituciji. Jeziva je sama pomisao da su mi se obratili. Takve poruke je sigurno dobilo još nekoliko hiljada lijepih djevojaka na Instagramu”, kaže Klarsonova.

Ni muškarci nisu pošteđeni

Rob Kuper, agent koji zastupa poznate, tvrdi da i muškarci sličnog statusa na Instagramu dobivaju ovakve ponude.

On predlaže društvenim mrežama da naprave nešto po pitanju stavljanja odgovornosti na onoga ko takve poruke šalje, što bi se, po njegovom mišljenju, postiglo vezanjem profila za pasoš vlasnika ili njegov jedinstveni matični broj građana.

Predstavnik kompanije Fejsbuk, koja posjeduje Instagram, izdao je sljedeće saopćenje:

“Kupovina seksualnih usluga ne toleriše se na Instagramu, a onima koji neprestano krše naše odrednice biće zabranjen pristup. Želimo da Instagram bude siguran prostor gdje se ljudi mogu izjašnjavati. Ulažemo puno u sredstva i tehnologiju kojom ćemo onemogućiti uznemiravanje na našoj platformi.

Prema riječima jedne influenserke, društvene mreže predstavljaju svojevrstan katalog za muškarce koji su spremni ponuditi novac kako bi dobili ono što žele.

PODIJELI