Inicijativa za izgradnju spomenika pripadnicima ravnogorsko-četničkog pokreta

0
1716

Srspke radikalne stranke dr Vojislav Šešelj pokrenula  je  inicijativu za izgradnju spomen obilježja poginulim pripadnicima ravnogorskog- četničkog pokreta, rekao je ovo danas na konferenciji za novinare Slavko Vujinović, predsjednik Opštinskog odbora te Stranke u Prnjavoru.

“Građani Podmotajičkih sela ne smiju da zaborave svoje mještane koji su tokom 2.svjetskog rata spašavali živote od okupatora Njemaca i ustaša. Nažalost pisala se lažna istorija i skrivala se uloga ljudi koji su se prvi suprostavili nesumnjivim okupatorima na ovim prostorima”, kaže Vujinović. On kaže da je to ključni razlog što srpski radikali Vojislava Šešelja kao patriotska stranka želi da ispravi istorijsku nepravdu, te da se izgradi spomenik koji će biti trajni znak sjećanja na ljude i njihove zasluge i da se one nikada ne zaborave.

“Ovaj spomenik će biti most pomirenja između četnika i partizana, jer je to bio jedan te isti narod koji je bio ideološki podijeljen, a zajednička crta im je bila odbrana prostora na kojem je živio srpski narod”, kaže Vujinovi, koji poziva Prnjavorčane da se uključe u akcije izgradnje spomenika. prnjavorski.net

PODIJELI