INSTITUCIJE SRPSKE POMAŽU PODRUČJIMA POGOĐENIM ZEMLJOTRESOM

0
228

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Petrinji da područja u Hrvatskoj najteže pogođena zemljotresom i u naredom periodu mogu računati na pomoć institucija Republike Srpske.

Cvijanovićeva je nakon sastanka sa predstavnicima Hrvatske u Petrinji naglasila da je srećna što su Vlada Srpske i ona kao predsjednik Republike mogli da intervenišu nakon zemljotresa i najugroženijima pošalju brzo pomoć, dajući im do znanja da su tu za sve što im je potrebno.

“Razgovarali smo danas o tome šta su potrebe za buduće vrijeme i koje se aktivnosti sprovode na sanaciji štete, koja je ogromna i koja je potresla i nas koji živimo u Republici Srpskoj, ne samo zato što smo imali zemljotres nego što smo se solidarisali sa stradalima”, rekla je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare u Petrinji.

Cvijanovićeva je navela da je na sastanku bilo riječi i o određenim infrastrukturnim projektima, kakav je izgradnja mosta na Savi kod Gradiške, čija bi gradnja trebalo da bude završena u skladu sa rokovima.

Cvijanovićeva se danas u Petrinji sastala sa potpredsjednikom Vlade Hrvatske Borisom Miloševićem, poslanikom Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ u Saboru Draganom Jeckov, kao i predsjednikom Srpskog narodnog vijeća /SNV/Miloradom Pupovcem.

Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ.

U nastavku posjete Hrvatskoj predviđeno je da Cvijanovićeva obiđe Glinu i Majske Poljane, naselje najteže pogođeno zemljotresom.

/SRNA/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here