Intezivirani radovi na trasi autoputa Prnjavor-Doboj

0
1358

Topić: Do kraja sezone mogući i prvi kilometri asfalta

Topić: Do kraja sezone mogući i prvi kilometri asfalta

 

Radovi na trasi autoputa Prnjavor–Doboj su intenzivirani, a priritet do kraja godine biće nastavak izgradnje planiranih objekata – mostova, podvožnjaka, nadvožnjaka, prevenstveno mosta na rijeci Bosni kod Doboja, rekao je direktor “Autoputeva Republike Srpske” Dušan Topić.
“Radovi se izvode u skladu s postavljenim rokovima. Ova godina je predviđena za završetak objekata na ovoj dionici i dovršetak trase. Ako uspijemo, do kraja građevinske sezone mogli bismo postaviti i prve kilometre asfalta”, istakao je Topić.

On je za “Večernje novosti” naglasio da su sa olakšanjem primili vijest da je Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH ratifikovao ugovor o kreditu od 160 miliona evra, koji su “Autoputevi Republike Srpske” potpisali sa Evropskom investicionom bankom za gradnju dionice autoputa od Prnjavora do Mahovljanske petlje.

“Sada, kada je ovaj proces deblokiran, ostaje da ugovor ratifikuje još Predsjedništvo BiH, što očekujemo ove sedmice. Nakon toga ćemo potpisati ugovor sa `Granitom` i `Integralom`, koji su izabrani za izvođača radova i na drugoj dionici”, tvrdi Topić.

Topić kaže da će sa intenziviranjem radova kamioni u još većem broju krenuti put lokalnih kamenoloma, zbog čega će putevi biti pod dodatnim opterećenjem.

“Imali smo uspješan sastanak sa predstavnicima lokalnih mjesnih zajednica. Negativni uticaji na okolinu se ne mogu izbjeći, ali se mogu smanjiti. Dogovorili smo prvenstveno saniranje lokalnih puteva, te redovno održavanje kako bi se stanje zadržalo na zadovoljavajućem nivou”, naglasio je Topić.

Predstavnik izvođača radova Edvard Režonja zadovoljan je dinamikom izgradnje, ističući da je trenutno na terenu 500 radnika, te da će ih u špici poslova, koja slijedi, uskoro biti i oko 900.

“Na trasi je angažovano oko 150 mašina i 200 kamiona, a uskoro ćemo povećati taj broj na 230 mašina, tako da nam stalno na raspolaganju bude oko 400 mašina”, poručio je Režonja./SRNA/

 

PODIJELI