Isključili ih iz SDS

0
1173

Zbog priklanjanja SNSD na sednici, sankcije za Živkovića i Sančanina.

PRNjAVOR – Novoizabrani odbornici Skupštine opštine Prnjavor Vlado Živković i Bogoljub Sančanin isključeni su iz Srpske demokratske stranke, koja ih je i kandidovala za odbornike na proteklim lokalnim izborima.

Oni su se na konstitutivnoj sednici SO priklonili skupštinskoj većini oko SNSD, što je bio neoprostiv statutarni greh, pa ih je Izvršni odbor SDS jednoglasno isključio iz stranke.

– Uoči samog zasedanja sednice SO Živkoviću i Sančaninu smo dostavili pismenu opomenu da, ako su već okrenuli leđa SDS koji ih je kandidovao, vrate mandat stranci, ili će u protivnom biti isključeni. Oni su se, međutim, oglušili o to upozorenje i sa svojim presudnim glasovima uticali na to da s tesnom većinom za novog potpredsednika SO bude izabran Miro Šikarac iz NDP. Reč je o predsedniku Opštinskog odbora ove stranke koji je pogazio predizborni koalicioni sporazum i nije pristao da sa tri svoja odbornika formira većinu sa SDS, već sa SNSD – potvrđeno je juče iz SDS za “Novosti”.

Dr Siniša Gatarić, sada već bivši načelnik prnjavorske opštine, čiju funkciju je preuzeo novoizabrani dr Darko Tomaš iz SNSD, kaže da Živković, Sančanin i Šikarac ne samo što su izdali SDS, već i Savez za promene Prnjavora.

– Izvršni odbor jednostavno nije mogao da pređe preko sramnih poteza naših do juče istaknutih članova koji su nam mučki okrenuli leđa iz očito njima dobro znanih razloga. A Sančanin je bio jedan od naših članova od posebnog poverenja u koga je stranka mnogo uložila. Šta tek reći za Vladu Živkovića, koji je bio nosilac naše liste na proteklim izborima. Podsetimo, on je ranije bio i predsednik naše stranke i čak ispred nje u dva mandata i načelnik opštine. Žalosno i sramotno – s neskrivenim ogorčenjem konstatovao je Gatarić, inače predsednik OO SDS, do juče najjače stranke u Prnjavoru.

REAKCIJE NA MREŽAMA

POVODOM razlaza sa SDS još se nisu oglasili Vlado Živković i Bogoljub Sančanin, kao ni Miro Šikarac, lider ovdašnjeg NDP. Njihovi (ne)očekivani potezi, nakon pobede SNSD i Darka Tomaša u Prnjavoru, na društvenim mrežama propraćeni su teškim uvredama, kletvama i kvalifikacijama.

– Izdajnici, Brankovići, papci – samo su neki od natpisa očito ogorčenih i izneverenih pristalica SDS.

Večernje novosti – Ninko Đurić

PODIJELI