Ispada da trofeji imaju važnost i vrijednost samo kada ih dobiju Mesi i Ronaldo

0
243
Hrvatski reprezentativac i vezni igrač Reala Luka Modrić kazao je da je nedolazak Lea Mesija  i Kristijana Ronalda na dodjelu nagrade za najboljeg igrača svijeta nelogičan potez.

Podsjećamo, Modrić je ove godine s Realom osvojio Ligu šampiona, a na Svjetskom prvenstvu u Rusiji vodio je Hrvatsku do finala, gdje su “Vatreni” poraženi od Francuske.

– Njihov nedolazak nije logičan. Ispada da trofeji imaju važnost i vrijednost samo kada ih oni dobiju. Nije to fer ni prema kolegama igračima, ni prema glasačima koji su deset godina njih proglašavali najboljima, a ni prema fudbalu i navijačima. Ronaldo i Mesi dva su fenomena, iznad svih po kvalitetama – kazo je Modrić i dodao.

– Ali ovdje je riječ o sezonskom učinku i valjda nešto znači to što su isti rezultati glasanja kod selektora, trenera, igrača, legendi fudbala, novinara i navijača. Ili su oni svi u zabludi? Ako ćemo glasati o kvaliteti igrača, onda treba dati sve trofeje Mesiju i Ronaldu dok god budu igrali i ukinuti bilo kakve izbore – izjavio je Modrić za Sportske novosti.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here