ISPORUKA VAKCINA BIĆE U ROKOVIMA

0
127

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je danas Srni da će isporuka ruskih vakcina “sputnjik ve” za imunizaciju protiv virusa korona biti u rokovima od 90 dana od kada je primljena prva doza.

“Imamo obećanja od najvišeg rukovodstva da će biti ispunjen ugovor i isporučene vakcine. Svaki dan čekamo da nam jave kada će krenuti kontigent druge doze vakcine, a biće još jedan kontigent prve doze”, naveo je Perović.

On je istakao da se pregovori vode bukvalno svaki dan, dodajući da je Rusiju zahvatio treći talas pandemije, koja kasni dva mjeseca u odnosu na Evropu, kada je ovaj kontinent bio zahvaćen tim talasom.

“Smrtnost je mnogo velika, što se može vidjeti na informativnom kanalima i internetu. Tamo su počeli i da zatvaraju neke gradove”, naveo je Perović.

On je rekao da je tim povodom u Rusiji naređena masovna vakcinacija i da se to javio kao problem za količine vakcina koje su bile namijenjene po osnovu međunarodnih ugovora, jer sada domaći korisnici postaju prioritet.

/SRNA/

PODIJELI