Ispovijesti žena koje su prevarile svoje muževe

0
1894

Prevara je sigurno jedan od najčešćih razloga raspada veza i brakova. Iako većina partnera nije u stanju da preko nje pređe i oprosti svom životnom saputniku, ima onih koji se nimalo ne kaju zbog preljube, ma šta god se dogodilo.

“Nije mi žao jer nisam bila zaljubljena u osobu sa kojom sam prevarila muža. Spavala sam s muškarcem kog sam upoznala na jednom rođendanu u Majamiju. Nisam to smatrala bitnim jer nije bilo emocija, samo seks. U braku sam četiri godine i zaista volim svog muža. Ne planiram mu reći jer ne želim da uništim naš brak”, rekla je Rakel za Men’s Health.

Tridesetčetvorogodišnja Šeril, sa druge strane, nije svog supruga ni volela.

“Udala sam se sa 24 godine za osobu koju nisam voljela, ali bila sam pod velikim pritiskom. Moja porodica je insistirala da se udam kako ne bih bila usresređena na karijeru jer su skoro sve moje prijateljice već bile udate. Naš brak je od početka bio osuđen na propast, a mi nismo činili ništa. Nakon tri godine upoznala sam nekog na poslu i započela karijeru. Moj je suprug saznao i to nam je pomoglo da odlučimo da krenemo dalje i nastavimo svako sa svojim životom.”

Za razliku od nje, Erin smatra da ju je preljuba samo zbližila sa suprugom.

“Moj suprug i ja nismo spavali zajedno dvije godine. Željela sam seks, stoga sam spavala sa potpunim strancem. To mi je pomoglo da shvatim da moram nešto da učinim u vezi sa svojim brakom. Nikad nisam priznala preljubu, ali sam insistirala da odemo na terapiju za parove. Nakon toga samo počeli da isprobavamo nove stvari u krevetu i naša veza je ojačala.”

Lucijana je sa drugim muškarcem poželjela nešto više iz osvete.

“Sve se vraća, sve se plaća. Saznala sam da me muž vara, pa sam prevarila i ja njega. Htjela sam da ga povrijedim isto kao što je on povrijedio mene. Kad nas je zatekao, bio je u šoku. Kad sam ga vidjela da plače, osećala sam se dobro jer sam mu vratila za bol koju mi je nanio. Sve je završilo razvodom.”

Šarlin se osećala zapostavljenom, jer ju je muž vrlo često ignorisao.

“Počela sam da se viđam sa muškarcem iz komšiluka koji se nedavno razveo. Ta mi je avantura pomogla da se osjećam dobro. Moj ljubavnik je znao da sam udata, ali to mu je odgovaralo jer nije želio obaveze. Kad je saznao, suprug je zatražio razvod i ja sam se složila.”

Debi je mislila da nešto propušta.

“Kad je vaš muž jedina osoba s kojom ste spavale, ne znate šta propuštate. Seks s drugim muškarcima obogatio je moj seksualni život. Imala sam dvije afere iste godine. Prva se dogodila s trenerom iz teretane i završila njegovom selidbom. Drugu sam započela s kolegom s posla. To je završilo kad sam izgubila interes. Nije mi žao ni zbog čega, a moj suprug ništa ne zna.“

(B92)

PODIJELI