Istraga o ubistvu Lane Bijedić: Sumnjivi Čapljinac imao povrede na rukama

0
234

Dok se danima u javnosti iznose brojne verzije stravičnog ubistva Lane Bijedić (19), i policijski istražioci su u potrazi za novim dokazima u fokus pažnje stavili dva automobila.

To je potvrđeno iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, pod čijim se nadzorom vodi istraga u ovom slučaju.

Kada je utvrđeno da je dijelom Čapljine nesretna Lana sama pješačila, od Autobuske stanice do mjesta Trebižat, pregledom snimaka s videonadzora sva pažnja je usmjerena na automobile koji su nailazili u sporno vrijeme.

Nakon obdukcije Laninog tijela, policija je od zdravstvenih ustanova u HNK i ZHK zatražila informaciju jesu li tokom prošle nedjelje ili ponedjeljka imali osobu s povredama na rukama. Ubrzo je stigla informacija o muškarcu iz Čapljine, koji je, kako se ispostavilo, imao saobraćajnu nesreću u nedjelju na području Čapljine.

Međutim, istražiocima je sumnjivo bilo to što je odmah nakon nesreće Fiat kojim je  sletio s ceste zamijenio za BMW uz naknadu od jednog vlasnika otpada u Ljubuškom.

Kako je imao povrede na rukama, a uz to i kriminalnu prošlost, on je priveden i saslušan, ali u svojstvu svjedoka. Avaza nezvanično saznaje da je do sada čak tri puta saslušavan, ali njegov alibi za sada „drži vodu“, a policija nema nikakvu poveznicu između njega i Lane.

Kako smo pisali, ispisom poziva s Laninog telefona utvrđeno je da je u nedjelju jedinu komunikaciju ostvarila s majkom i prijateljicom.

S obzirom na to da telefon nisu uspjeli otključati u Federalnoj upravi policije (FUP), kao ni u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), aparat će biti poslan policijskim agencijama u inostranstvo.

Nije isključeno, kako se nezvanično saznaje, da slučaj ubijene Lane Bijedić preuzmu pripadnici Federalne uprave policije (FUP) BiH.

(Avaz)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here