Ivanić: Kao član Predsjedništva, imam pravo na počasnu jedinicu OS BiH FOTO

0
1435

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da kao član Predsjedništva BiH ima pravo na počasnu jedinicu Oružanih snaga BiH, te da je to bio slučaj i danas u Banjaluci, kada je polagao vijence na spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske na groblju Sveti Pantelija u okviru obilježavanja Dana Republike.

“Ja sam odlučio, a ne oni, da hoću da imam počasnu jednicu i njihova obaveza je bila da ispune moje naređenje. Vrlo jasno i svjesno to radim, zato što želim da pokažem da u ovoj zemlji nema pokušaja da se neko disciplinuje”, rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci.

OS BiH

Ako neko za ovo snosi odgovornost, kaže Ivanić, onda je to on.

“Ovo smatram potpuno prirodnim i normalnim. Meni kao predsjedavajućem Predsjedništva BiH počasna jedinica pripada i to je i bio način kako sam rekao da će oni u ovome učestvovati”, istakao je Ivanić.

polaganje vijenaca

On je naveo da ova počasna jednica Oružanih snaga BiH neće učestvovati u svečanoj smotri, ali će biti prisutni da daju počast (raport) njemu kao predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

Ivanić je danas na banjalučkom groblju Sveti Pantelija položio vijenac na spomen-obilježju za više od 20.000 boraca Vojske Republike Srpske poginulih u proteklom ratu.

Ivanic vijenac 2

Pripadnici Trećeg pješadijskog puka OS BiH, njih 40, kao i Vojni orkestar Oružanih snaga su bili postrojeni ispred mjesta na kojem su zvaničnici Republike Srpske položili vijence palim borcima RS.

 klix/N1
PODIJELI