Izabrani novi-stari potpredsjednici NS RS

0
251

Kao što se i očekivalo poslanici NS RS izabrali su sve četiri predložena potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske i u naredne četiri godine na toj funkciji biće novi-stari potpredsjednici Sonja Karadižić-Jovičević (SDS), ispred najveće opozicione stranke, Senad Bratić iz reda Bošnjaka (SDA) i Željka Stojčić iz reda Hrvata (SNSD) te Milan Petković iz Ujedinjene Srpske.

Protiv izbora Karadžić-Jovičević, Bratića i Stojčićeve nije bio nijedan glas protiv dok je Petković od 82 narodna poslanika dobio podršku njih 59.

Nakon izbora potpredsjednika, završena je prva redovna sjednica NSRS, a u toku je pauza od sat vremena nakon čega će početi prva posebna sjednica NSRS na kojoj će se birati delegati u Dom naroda Parlamenta BiH i Vijeće naroda Republike Srpske.

Odgovarajući na kritike opozicije da NS RS ne treba četvrti potpredsjednika, Milan Petković, poslanik Ujedinjene Srpske u Narodnoj Skupštini je rekao da će primati samo naknadu koja je manja od plate profesionalnog poslanika te da će nastaviti da radi kao advokat.

(Nezavisne)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here