IZABRANO “PREDSJEDNIŠTVO”, ODRŽANO I TAKMIČENJE BEBA U PUZANJU /FOTO/

0
985
SAMSUNG CSC

Viktor Fina, Evgenija Malijević i Veljko Milanković izabrani su na večerašnjoj “Konferenciji beba” u Prnjavoru u tročlano “predsjedništvo”, a Lana Mikić je beba koja je najbrže dopuzala do cilja.Od 32 prijavljene bebe najmlađa je Igor Fina koji je rođen 23. juna, a najstarija Evgenija Malijević, rođena 8. jula prošle godine.

Za ovogodišnju bebu sa najviše braće i sestara proglašen je Veljko Milanković, koji ima još brata i dvije sestre.

Osim izbora za “predsjedništvo” beba održano je i takmičenje tata u presvlačenju pelena, u čemu je najbrži bio Miloš Stjepanović.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da manifestacije ovog tipa doprinose promociji nataliteta, ali i vrijednosti porodice.

On je podsjetio da opština Prnjavor svake godine iz budžeta izdvaja više od 20.000 KM za podsticaj nataliteta, izdvaja sredstva za jednokratnu novčanu pomoć za treće i svako naredno novorođeno dijete, a tradicionalno svako prvorođeno dijete u godini bude nagrađeno dukatom.

“Želimo da naša opština, ali i Republika Srpska budu što bogatiji mladim ljudima jer na njima svijet ostaje”, naglasio je Gatarić.

Ovo je sedma godina da opština Prnjavor u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske organizuje “Konferenciju beba”, čiji je cilj ukazivanje na pad nataliteta i podrška mladim ljudima prilikom zasnivanja porodice.

Opština Prnjavor već nekoliko godina ima izrazito nisku stopu prirodnog priraštaja, a prema podacima opštinske administracije, za proteklih pet godina najviše beba – 333 rođeno je 2011. godine, dok je prošle godine bilo 60 novorođenčadi manje. /SRNA/

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
PODIJELI