IZABRANO “PREDSJEDNIŠTVO”, ODRŽANO I TAKMIČENJE BEBA U PUZANJU /FOTO/

0
799
SAMSUNG CSC

Viktor Fina, Evgenija Malijević i Veljko Milanković izabrani su na večerašnjoj “Konferenciji beba” u Prnjavoru u tročlano “predsjedništvo”, a Lana Mikić je beba koja je najbrže dopuzala do cilja.Od 32 prijavljene bebe najmlađa je Igor Fina koji je rođen 23. juna, a najstarija Evgenija Malijević, rođena 8. jula prošle godine.

Za ovogodišnju bebu sa najviše braće i sestara proglašen je Veljko Milanković, koji ima još brata i dvije sestre.

Osim izbora za “predsjedništvo” beba održano je i takmičenje tata u presvlačenju pelena, u čemu je najbrži bio Miloš Stjepanović.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da manifestacije ovog tipa doprinose promociji nataliteta, ali i vrijednosti porodice.

On je podsjetio da opština Prnjavor svake godine iz budžeta izdvaja više od 20.000 KM za podsticaj nataliteta, izdvaja sredstva za jednokratnu novčanu pomoć za treće i svako naredno novorođeno dijete, a tradicionalno svako prvorođeno dijete u godini bude nagrađeno dukatom.

“Želimo da naša opština, ali i Republika Srpska budu što bogatiji mladim ljudima jer na njima svijet ostaje”, naglasio je Gatarić.

Ovo je sedma godina da opština Prnjavor u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske organizuje “Konferenciju beba”, čiji je cilj ukazivanje na pad nataliteta i podrška mladim ljudima prilikom zasnivanja porodice.

Opština Prnjavor već nekoliko godina ima izrazito nisku stopu prirodnog priraštaja, a prema podacima opštinske administracije, za proteklih pet godina najviše beba – 333 rođeno je 2011. godine, dok je prošle godine bilo 60 novorođenčadi manje. /SRNA/

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here