IZBJEGAVATI VOŽNJU U NAJTOPLIJEM DIJELU DANA

0
115
AMSRS

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ je prohodna, a zbog visoke dnevne temperature vozačima se savjetuje da izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima kod Srebrenice 11. jula danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju od 9.00 do 15.00 časova na dionici magistralnog puta Caparde-Orahovac, a sutra od 15.00 do 22.00 časova na dionici magistralnog puta Drinjača –Milići.

Zbog radova u tunelima Čemerno /dionica Brod na Drini-Vrba/, Čeljigovići /Lapišnica-LJubogošta/, Stambulčić /Pale-Podgrab/ i Ugar na dionici Crna Rijeka-Ugar na granici sa Federacijom BiH izmijenjen je režim saobraćaja.

Izmjene su aktuelne i na putnim pravcima na kojima se izvode radovi: Kotor Varoš-Obodnik, Derventa-Žirovina, Klašnice-Gornja Vijaka, Dobro Polje-Miljevina, Rudanka-Doboj, Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća, u banjalučkom naselju Ramići na raskrsnici puteva Ivanjska–Šargovac i Zalužani-Dragočaj, na području Vlasenice, Stari Majdan-Lamovita, te Bijeljina-Ugljevik-Priboj.

Zbog radova saobraćaj će se po potrebi obustavljati od 7.00 do 17.00 časova na dionicama regionalnih puteva Jezero-Šipovo, na magistralnom putu Bijeljina-Ugljevik-Priboj jednom saobraćajnom trakom, a na lokalnom putu Saračica-Čokorska Polja i u Banjaluci od 7.00 do 16.00 časova na desnoj saobraćajnoj traci magistralnog puta iz smjera Rebrovca prema Kampusu /Audi servis Vidović/ jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u Klakaru Donjem i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci obustavlja se saobraćaj na 30 minuta i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano jednom saobraćajnom trakom na regionalnim putevima Čajniče-Miljeno u mjestu Luke i Ukrina-Gornja Vijaka.

Prevoz vangabaritnog tereta kretaće se na dionicama puteva: Doboj-Bukovica mala-Granični prelaz Brod, Stanić Rijeka-Karuše i međuentitetska linija Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-Granični prelaz Brod.

Zbog oštećenja na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn i za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje.

U FBiH u toku je sanacija tunela Ivan, na magistralnom putu Tarčin-Konjic, zbog čega se od 8.00 do 20.00 časova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ tokom dana u funkciji su obje trake. Od 20.00 do 5.00 časova vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija /dionici Simin Han-Caparde/, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Radovi se izvode i na dionicama Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

/SRNA/

PODIJELI