Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Prnjavorčanka Nataša Vidović, karatistkinja Ipona Vukovac u kimonu

0
1651

Za članicu Karate kluba Ipon iz Prnjavora Natašu Vidović ova godina bila je izuzetno uspješna na oba fronta na kojima je bila angažovana.

Odličnim uspjehom i zvanjem vukovca ljetos je završila školovanje u prnjavorskoj Gimnaziji, a od prvog razreda zna samo za petice svrstavajući se među najbolje prnjavorske gimnazijalce u poslijeratnom periodu ove ugledne vaspitno-obrazovne ustanove. Karateom se bavi od šeste godine, a kimono je obukla prije nego što je postala prvačić. Zavoljela je borilačku vještinu maštajući da jednog dana sa majstorskim zvanjem dođe i do prvih trofeja. Upornost i marljivost na treninzima brzo su počeli da donose i prve uspjehe, a kruna u takmičarskom smislu bilo je Svjetsko prvenstvo, u NjKC verziji održanom maja ove godine u glavnom gradu Letonije.

– U jakoj konkurenciji osvojila sam zlatnu medalju u kategoriji mlađih seniorki, odnosno takmičarki do 21 godine. Bio je to zaista sjajan osjećaj, a plasman kakav ni u najljepšim snovima nisam mogla očekivati otvorio mi je apetite na Svjetskom prvenstvu. Pojavila sam se i na prvenstvu seniorki i stigla do srebra da bih ovu seriju u Letoniji zaključila još jednom srebrnom medaljom koju sam osvojila kao članica ženske seniorske reprezentacije Republike Srpske – izjavila je Vidovićeva.

Za djevojku rođenu 27. jula 1996. godine priređen je veličanstven doček na centralnom gradskom trgu u Prnjavoru.

– Moji sugrađani u velikom broju izašli su u centar grada da bi mi čestitali i potvrdili koliko su ponosni na moja ostvarenja. Za mene je to sasvim dovoljan motiv da nastavim trenirati istim intenzitetom i sigurna sam da ću još koji put obradovati svoje Prnjavorčane – kazala je Nataša.

Poslije završene Gimnazije ove jeseni preselila se u Banjaluku, gdje studira sa željom da stekne zvanje doktora stomatologije. S obzirom na njenu odlučnost i istrajnost da svaki posao uradi na visokokvalitetan način, ne treba sumnjati da će bijeli kimono zamijeniti bijelim doktorskim mantilom.

– U prvom planu mi je školovanje koje traži mnogo vremena pa nisam u prilici da redovno, kao ranije, prisustvujem treninzima u klubu. Postoji mogućnost da treniram u nekom od banjalučkih klubova kako bih zadržala formu pred nove nastupe koji me čekaju već početkom naredne godine – dodala je Vidovićeva, koja je nosilac crnog majstorskog pojasa, prvi dan, ali se na tom zvanju, kako najavljuje, neće zaustaviti.

Treneri

Za napredovanje u sportu Nataša je najzahvalnija svojim trenerima Siniši Gatariću, Draganu Milankoviću i Goranu Božiću. Raduje se i svakom novom uspjehu svojih klupskih drugara sa kojima je i ove godine osvojila na desetine medalja i pehara na raznim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Taj niz ova generacija neće prekidati ni u idućoj godini.

Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here