Izbori 2014 – Ognjen Tadić u posjeti Prnjavoru

0
1563

Ognjen Tadić, u funkciji delegata Doma naroda Parlamenta BiH, posjetio je u okviru današnjeg boravka u Prnjavoru, krug Doma zdravlja gdje su u toku radovi na njegovom uređenju. Tadić je istakao da je i ovaj projekat dokaz da su građani Prnjavora donijeli dobru odluku na izborima u oktobru 2012.godine, te da lokalna vlast uprkos teškoj ekonosmkoj situaciji pristupa  realizaciji konkretnih projekata.

“Uređenje kruga Doma zdravlja primjer je da život u Prnjavoru ne stoji.  Ovo vrlo jasno govori o tome da ako se začepe sve rupe kroz koje je novac curio u Prnjavoru, a danas nažalost još uvijek curi kroz Republiku Srpsku, da svaka lokalna zajednica i RS kao cjelina, može da nađe dovoljno prihoda za investicije gdje je to zaista potrebno i da pri tome se mogu vraćati  dugovi koje je ostavila stara vlast” kazao je Tadić.

Načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić, izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom Tadića našoj opštini, dodavši da je uređenje kruga Doma zdravlja veoma značajna investicija te da se završetak radova očekuje za dvadesetak dana.

“Ja se nadan da ćemo zajedno sa gospodinom Tadićem imati priliku ove radove krunišemo tako što ćemo ovaj krug zajedno i da otvorimo” kazao je Gatarić.

Direktor prnjavorskog Doma Zdravlja, Marija Stefanjuk, istakla je da  danas kreću radovi na asfaltiranju kruga ove zdravstvene ustanove:

“Dosad smo uradili zamjenu toplovodnih cijevi i nadam se da će nas vrijeme poslužiti te da će radovi oko uređenja biti gotovi u predviđenom roku” rekla je Stefanjuk.

Posjeti Tadića prnjavorskom Domu zdravlja prethodio je prijem u kabinetu načelnika opštine Prnjavor,  polaganje vijenaca na spomen obilježje poginulim borcima VRS i civilima u odbranbeno otadžbinskom ratu, kod Pet lampi., te obilazak izgrađenog temelja za proširenje Dječijeg vrtića „Naša radost“. U toku je i obilazak rekonstrukcije bivšeg objekta osnovne škole koji je namijenjen za područno odjeljenje Dječijeg vrtića u Donjoj Ilovi, nakon čega će uslijediti i obilazak radova na izgradnji novog objekta OŠ Branko Ćopić. Protokolom današnje posjete Ognjena Tadića Prnjavoru predviđeno je i otvaranje puta u Gornjim Vijačanima, te obilazak uređenog korita rijeke Vijake./R.P./

PODIJELI