Izetbegović nakon sastanka Komšića i ambasadora: Bez ANP-a nema mandatara

0
283

U zgradi Predsjedništva BiH završen je sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Željka Komšića sa američkim i britanskim ambasadorima u BiH Erikom Nelsonom i Metju Fildom.

Sastanak je završen nakon više od sat vremena.

Tokom sastanka razgovarano je o putu Bosne i Hercegovine prema NATO-u i Evropskoj uniji, koji su komplementarni procesi, te o nužnosti usvajanja potrebnih reformi, saopšteno je iz Kabineta Predsjedništva BiH.

Komšić je zahvalio je na bilateralnoj podršci Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Bosni i Hercegovini.

Komšić i ambasadori su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu.

Ubrzo nakon završetka sastanka u zgradu Predsjedništva ušao je Bakir Izetbegović, lider SDA i predsjedavajući Doma naroda BiH .

Izetbegović je kazao danas novinarima da neće biti imenovanja mandatara Vijeća ministara BiH sve dok se ne riješi pitanje (ANP-a).

Ovo njegovo reagovanje bilo je prilikom posjete regionalnom uredu agencije Anadolija.

Sastanak Komšića, Nelsona i Filda je organizovan uoči sutrašnje dvije sjednice Predsjedništva BiH, redovne na kojoj bi između ostalog na dnevnom redu trebao biti nacionalni godišnji plata za NATO (ANP).

Na vanrednoj sjednici, koju je tražio srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, Predsjedništvo bi trebalo raspravljati o mandataru.

nezavisne

PODIJELI