Izložbom obilježeno 10 godina Udruženja “Tkanica” Prnjavor (FOTO)

0
219

Udruženje žena “Tkanica” Prnjavor obilježilo je 10 godina od svog osnivanja. Tim povodom oragnizovali su izložbu rukotvorina i domaće kuhinje u Centru za kulturu.

Predsjednica udruženja žena “Tkanica” Prnjavor, Ljubica Moravac, izjavila je da je Udruženje zvanično počelo sa radom 2012. godine ali je u registar upisano tek godinu dana kasnije i iz tog razloga desetogodišnji jubilej obilježavaju ove 2023. a ne prošle godine.

 

 

Povodom jubileja žene su prikupile, pripremile i izložile brojne starinske rukotvorine, svoje vlastite ručne radove i pokazale umijeće u kulinarstvu i domaćoj kuhinji. Sve to prikazano je na izložbi održanoj u Centru za kulturu u Prnjavoru.

 

 

Izložbu je zvanično otvorio gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš kojem je uručena i zahvalnica za pruženu podršku i obezbjeđivanju prostorija za rad Udruženja.

 

 

Zahvalnice su uručene za još nekoliko pojedinaca i preduzeća. Između ostalih zahvalnica je uručena i za našu medijsku kuću TV K3, za doprinos u promociji domaćih radinosti žena članova Udruženja “Tkanica”.

 

 

Vesna Simić član je “Tkanice” od njenog početka a za rad Udruženja je kaže vežu ljubav, volja za ručnim radom i želja da omladini pokažu kako se to radi. Ona se bavi pletenjem, heklanjem i vezom a priprema i jela iz domaće kuhinje.

Predsjednica Ljubica Moravac istakla je da Udruženje broji oko 20 članova a da u zadnje vrijeme vlada veće interesovanje žena za rad Udruženja.

TV K3

PODIJELI