Japanci napravili pravog pravcatog transformersa! VIDEO

0
581

Japanski inženjeri napravili su “stvarnog” transformersa koji može da se preobrazi iz potpuno upotrebljivog automobila u ogromnog humanoidnog robota. Prototip su nazvali “J-deite Ride”, a zasluge za njega preuzimaju tri nezavisne robotičke i mašinske kompanije.

Jednog trena je funkcionalni automobil, drugog ogroman humanoidni robot.

Kada je automobil, u transformeru mogu da se voze dva čovjeka. Ipak, oni koji se nađu za volanom ne moraju da brinu da će usljed munjevite promjene zaraditi mučninu i vrtoglavicu. J-deite Ride još uvijek ne postiže onu munjevitu transformaciju na koju smo navikli na filmovima. Potrebno mu je oko minute da od automobila postane robot i vrati se u pređašnje stanje.

Kao automobil ovaj prototip dostiže maksimalnu brzinu od 60 kilometara na čas, dok se kao robot kreće na dva načina – ili tako što se “vozi” na točkovima kola (kada mu maksimalna brzina iznosi 30 kilometara na čas), ili tako što hoda čovjek. Koraci mu, ipak, zasada nisu jača strana te u 60 minuta uspijeva da ih napravi tek oko 100.

Njegovi tvorci kažu da u jednom trenu planiraju da ga komercijalizuju i učine dostupnim u tematskim parkovima, prenosi portal Interesantni inženjering.

(kurir)

PODIJELI