JAVNI POZIV POTENCIJALNIM KORISNICIMA BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA MJERU PODRŠKE POLJOPRIVREDNIM GAZDINSTVIMA

0
579

Odjeljenje za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Opštinske uprave opštine Prnjavor obavještava poljoprivredne proizvođače (fizička lica), preduzetnike, zadruge i preduzeća koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom u podsektorima uzgoj voća, povrća, uzgoj vinove loze, proizvodnja mesa, proizvodnja mlijeka, uzgoj žitarica i uljarica, da je projekat „EU4Business“, 01. februara 2019. godine objavio poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške poljoprivrednim gazdinstvima (primarna proizvodnja).

Cilj javnog poziva je modernizacija proizvodnje i jačanje proizvodne konkurentnosti kroz uvođenje novih tehnologija i inovacija u proces primarne proizvodnje, povećanje produktivnosti poljoprivrednih gazdinstava, povećanje kvaliteta proizvoda, higijene i bezbjednosti hrane, uvođenje dobrih praksi u upravljanju prirodnim resursima i zaštita okoline, te otvaranje novih tržišnih mogućnosti. Bespovratna sredstva po jednoj prijavi mogu iznositi od 97.000 KM do 195.000 KM (bez PDV-a).

Za svaki projekat podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 40 % ukupnog iznosa predložene investicije (40% sufinansiranje podnosioca prijave i 60% sufinansiranje kroz mjeru podrške). Krajnji rok za podnošenje prijava je 27. mart 2019. godine do 17,00 časova. Sve informacije u vezi javnog poziva i procesa podnošenja prijava, o lokacijama održavanja informativnih sastanaka, kao i potrebni dokumenti za prijavu na ovaj javni poziv mogu se pronaći na veb stranici http://www.ba.undp.org/ ili na stranici projekta https://eu4business.ba/.

PODIJELI