JELENI GAJIĆ NOVI REKORD BIH

0
358

Jelena Gajić članica Atletskog kluba “Prnjavor” nastavila je sa dominacijom u svojoj elitnoj disciplini na 800m. Nova ubjedljiva pobjeda na seniorskom dvoranskom prvenstvu Srbije u Beogradu sa novim ličnim i seniorskim rekordom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine koji sad iznosi 2 minuta 6 sekundi i 66 stotinki.

Od februara prošle godine i obaranja seniorskog rekorda Bibe Kajan starog 34 godine 2:08,15, Jelena je vlastiti rekord popravila dva puta u poslednjih 15 dana prvobitno 2:07,46 a danas novi seniorski rekord 2:06,66.

Gajićevoj je potrebno još 1 sekundu i 16 stotinki za ostvarenje norme za Evropsko dvoransko prvenstvo u Poljskoj.

U narednom periodu imaće još dvije prilike da ostvari normu, na Balkanskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu i na Međunarodnom atletskom mitingu Serbia Indoor u Beogradu.

Ovom prilikom Atletski klub “Prnjavor” se zahvaljuje načelniku opštine Prnjavor gospodinu Darku Tomašu koji je Jeleni obezbijedio sredstva za desetodnevne dvoranske pripreme u Beogradu.

Danas pored Jelene odličan nastup i novi lični rekord uz potvrdu norme za našeg člana Damjana Grumića u disciplini 3000m sa rezultatom 9:12,28. Damjana već sledeći vikend očekuje nastup za reprezentaciju na Juniorskom dvoranskom prvenstvu Balkana u Sofiji.

/AK ”Prnjavor”/

PODIJELI