Jezero Drenova: U jednom danu upecao dva kapitalca

0
1853

Bosna i Hercegovina posjeduje dosta izdvojenih ribolovačkih revira, koji spadaju među najatraktivnije u regionu.

Zahvaljući tradiciji, dobrim uslovima, jezero Drenova, se nalazi u samom vrhu kada je u pitanju bh. ribolov. Dejanu Tomaševiću ribolovcu iz Prnjavora, na jezeru se juče dva puta posrećilo. On je najprije oko 12,30 upecao šarana teškog 8 kilograma, da bi oko 18 časova oborio i svoj, i rekord jezera Drenova, kada je u pitanju ovogodišnja sezona, upecavši soma teškog 22 kilograma.

“Pecam oko 25 godina, najveći dosadašnji ulovi su mi somovi od 71, 52, 42 kilograma. Kada je u pitanju ovogodišnja sezona, jučerašnji ulov mi je za sada najveći. Mislim da je ovo i rekord jezera kada je u pitanju 2017. godina, ali biće i mnogo većih , jer je sezona tek počela”, rekao je Tomašević.

On je istakao kako je oba ulova uhvatio na kukuruz sa podizačem. Šarana je, kako kaže, izvukao za nekih 6 minuta, dok je borba sa somom trajala 15 minuta.

“Drenova je među najboljim ribolovnim vodama u BiH. Dobro je posjećena, uslovi za pecanje su odlični. Treba biti uporan, provoditi vrijeme na vodi i uspijeh neće izostati”, poručio je Tomašević, kojem je juče bilo bistro.

Prnjavor.info – Z. Ančić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here