Jovana Radulović, mlada atletičarka koja obećava

0
1376

U vrijeme kada djeca sve više zanemaruju sport i zdrave životne navike zamjenjuju boravkom u zatvorenom i za računarom, veoma ohrabruje činjenica da postoji i ona druga strana medalje, odnosno mališani koji, uz podršku roditelja, njeguju vrijednosti koje će im itekako dobro doći u životu. Među njima je i Jovana Radulović, mlada nada u svijetu atletike, koja sve više pokazuje svoje sposobnosti u ovom sportu.

Iako ima tek osam godina, a atletikom se bavi nešto manje od godinu dana, Jovana Radulović je u svojoj kolekciji medalja nabrojala čak 11 odličja, koje je osvojila na brojnim takmičenjima.

Jovana je članica Atletskog kluba “Prnjavor” a talenat, koji je već itekako vidljiv, otkrio je njen trener, Željko Petrović, kome je veoma zahvalna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dosadašnji nastupi

U Brčkom, koje je bilo domaćin prvenstva Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u krosu,10.marta 2018 godine, Jovana je osvojila dvije srebrene medalje, u kategoriji cicibana, a pored ovog takmičenja, učestvovala je na međunarodnoj uličnoj trci u Kozarskoj Dubici gdje je osvojila prvo mjesto, a nastupala je i u Valjevu na Svetosavskoj atletskoj trci gdje je bila druga, na Bijelom krosu u Beogradu takođe je osvojila drugo mjesto, na atletskom mitingu budućih šampiona u Beogradu na kojem je nastupalo preko 1000 atletičara iz zemalja bivše Jugoslavije, u kategoriji cicibana osvojila je zlato, u trci kroz Vlasenicu gdje je osvojila srebrenu medalju, uličnoj trci u Pančevu gdje je osvojila zlato u konkurenciji mlađih pionira na 300m 2008., 2009. i 2010. godište, zatim na ekipnom prvenstvu BiH u krosu 2017, Velikoj Kladuši, gdje je ekipno AK Prnjavor osvojio treće mjesto, Najdraža joj je kaže medalja koju je osvojila na uličnoj trci u Prnjavoru, koja joj je ujedno i prva osvojena medalja.

Škola na prvom mjestu

Jovana pored svakodnevnog treninga, postiže dobre rezultate i u školi i odličan je učenik, a od predmeta su joj najdraži matematika i fizičko. ” Uz dobru organizaciju uspijem sve da postignem, jer mi trčanje ne predstavlja opterećenje. Ovim putem pozvala bih svoje vršnjake da i oni izaberu sport koji im se sviđa i da treniraju” kaže Jovana. Mlada atletičarka ima dvije sestre, devetogodišnju Ivanu i petogodišnju Nedu, koja takođe pokazuje afinitet ka trčanju. Uz veliku podršku roditelja i trenera Želje Petrovića, o ovoj mladoj atletičarki, kojoj je kaže uzor naša prnjavorčanka, takođe uspješna atletičarka AK Prnjavor, Jelena Gajić, vjerujemo da ćemo pisati još mnogo afirmativnih članaka i u budućnosti. Sledeći nastup Jovana će imati na Međunarodnoj uličnoj trci u Prnjavoru koja će biti održana  u okviru obilježavanja Dana opštine. M.Popadić /prnjavorlive.info/

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here