Juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u atletici: Sedam medalja za AK ”San” Prnjavor

0
384

Na Juniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom 29 i 30. avgusta na Atletskom centru “Koševo” u Sarajevu, atletičari atletskog kluba ”San” iz Prnjavora ostvarili su svoj najveći uspeh u dosadašnjem postojanu osvojivši sedam medalja. Jednu zlatnu, dve srebrene i četiri bronzane medalje.

Jedna od najuspešnijih takmičarki na takmičenju bila je Kristina Stojković koja je osvojila čak četiri medalje. Jednu zlatnu, jednu srebrenu i dve bronzane.

Zlatnu medalju Kristina je osvojila u trci na 400 m sa svojim najboljim ovosezonskim rezultatom koji iznosi 1 minuta 1 sekunda i 35 stotinki. Srebrenu medalje Kristina je osvojila u trkama na 100 m sa novim ličnim rekordom od 13 sekundi i 15 stotinki, a bronzane na 200 m sa najboljim ovosezonskim rezultatom od 26 sekundi i 98 stotinki i na 800 m sa vremenom 2 minute 31 sekunda i 97 stotinki.

Kristina je osvajanjem Titule prvaka Bosne i Hercegovine na 400 m izborila pravo nastupa na Juniorskom prvenstvu Balkana koje se održava u Istanbulu, a za koji ove godine zbog Korona pandemije ne trebaju norme za nastup.

Srebrenu medalju je osvojila Belma Ćuran u trci na 400 m sa preponama, sa najboljim svojim ovosezonskim rezultatom.

U trci na 5000 m brzo hodanje Kristijan Marić je osvojio srebrenu medalju, dok je Aleksandar Đurić osvojio bronzanu medalju.

Uspeh atletičara Atletskog kluba ”San” bi bio i veći da su na ovom takmičenju nastupili u kompletnom sastavu. Zbog bolesti nisu nastupile Magdalena Katana i Jovana Mitrović, koje bi sudeći po rezultatima njihovih disciplina, Klubu donele još četiri medalje.

Do kraja sezone ostaje još nekoliko takmičenja iz Kalendara takmičenja Bosne i Hercegovine i sva takmičenja iz Kalendara takmičenja Republike Srpske, sa kojih se po tradaiciji očekuju dobri rezultati.

ATLETSKI KLUB “SAN” PRNJAVOR

PODIJELI