Juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u atletici: Sedam medalja za AK ”San” Prnjavor

0
244

Na Juniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom 29 i 30. avgusta na Atletskom centru “Koševo” u Sarajevu, atletičari atletskog kluba ”San” iz Prnjavora ostvarili su svoj najveći uspeh u dosadašnjem postojanu osvojivši sedam medalja. Jednu zlatnu, dve srebrene i četiri bronzane medalje.

Jedna od najuspešnijih takmičarki na takmičenju bila je Kristina Stojković koja je osvojila čak četiri medalje. Jednu zlatnu, jednu srebrenu i dve bronzane.

Zlatnu medalju Kristina je osvojila u trci na 400 m sa svojim najboljim ovosezonskim rezultatom koji iznosi 1 minuta 1 sekunda i 35 stotinki. Srebrenu medalje Kristina je osvojila u trkama na 100 m sa novim ličnim rekordom od 13 sekundi i 15 stotinki, a bronzane na 200 m sa najboljim ovosezonskim rezultatom od 26 sekundi i 98 stotinki i na 800 m sa vremenom 2 minute 31 sekunda i 97 stotinki.

Kristina je osvajanjem Titule prvaka Bosne i Hercegovine na 400 m izborila pravo nastupa na Juniorskom prvenstvu Balkana koje se održava u Istanbulu, a za koji ove godine zbog Korona pandemije ne trebaju norme za nastup.

Srebrenu medalju je osvojila Belma Ćuran u trci na 400 m sa preponama, sa najboljim svojim ovosezonskim rezultatom.

U trci na 5000 m brzo hodanje Kristijan Marić je osvojio srebrenu medalju, dok je Aleksandar Đurić osvojio bronzanu medalju.

Uspeh atletičara Atletskog kluba ”San” bi bio i veći da su na ovom takmičenju nastupili u kompletnom sastavu. Zbog bolesti nisu nastupile Magdalena Katana i Jovana Mitrović, koje bi sudeći po rezultatima njihovih disciplina, Klubu donele još četiri medalje.

Do kraja sezone ostaje još nekoliko takmičenja iz Kalendara takmičenja Bosne i Hercegovine i sva takmičenja iz Kalendara takmičenja Republike Srpske, sa kojih se po tradaiciji očekuju dobri rezultati.

ATLETSKI KLUB “SAN” PRNJAVOR

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here