Kad policajac pomaže djevojčici oko matematike… i pogriješi

0
475

Jedan policajac iz Ohaja suočio se sa neobičnim zahtjevom prije nekoliko dana kada mu je preko Mesindžera stigao poziv u pomoć – ali u rješavanju domaćeg zadatka iz matematike.

Desetogodišnja Lena Drejper nije znala kako da riješi zadatak iz matematike: (8+29)x15. I logično, odmah se obratila policiji za pomoć: “Imam problem sa mojim domaćim, možete li da mi pomnognete?”, upitala ih je preko Mesindžera.

Neustrašivi policajac Gruber (42) odmah je prionuo na posao i djevojčici odgovorio da prvo sabere brojeve u zagradi.

Govoreći za CNN, policajac Gruber je rekao da je ovo prvi put da im se neko obratio za pomoć pri rješavanju domaćeg iz matematike ali da mu, ipak, njen zahtjev nije bio pretjerano čudan.

Nakon što je uspješno riješila prvi matematički zadatak, malena Lena je odlučila da pomoć policije iskoristi do kraja pa mu je odmah poslala drugi: (90+27) + (29+15) x 2. Policajac je odgovorio: Saberi brojeve u prvoj zagradi, zatim saberi brojeve u drugoj zagradi i to pomnoži sa 2.

Iako je imao najbolju namjeru da pomogne djevojčici, policajac je zapravo pogrešio. Trebalo je da sabere 29 i 15, to pomnoži sa dva, a zatim da taj broj sabere sa zbirom brojeva iz prve zagrade.

Policajac Gruber priznaje da mu matematika nikada nije bila jača strana, kaže više je tip za istoriju i društvene nauke.

Iako njena ćerka nije dobila baš najtačnije odgovore, Lenina mama kaže da je presrećna što je policija uopšte izdvojila vrijeme da pomogne jednoj djevojčici.

atv

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here