Kada dolazi hladni talas i koliko će trajati? (VIDEO)

0
612

Za vikend nam se vraća pravo zimsko vrijeme. I potrajat će.

Kako smo bliže danima za koje je najavljeno zahlađenje i snijeg, tako je i prognoza pouzdanija pa, prema trenutnim pokazateljima, nakon sutrašnjih 17 stepeni slijedi veliki pad temperature, a stižu i nove oborine i to obilne u vidu kiše, ali i snijega.

U subotu se, očekuje jače naoblačenje, ponegdje uz obilnu kišu. Uz pad temperature u drugom dijelu subote kiša će u planinski predjelia preci u susnježicu i snijeg.

Snijega može biti i ponegdje u nižim predjelima središnje Hrvatske, a u noći sa subote na nedjelju duvaće jak vjetar na sjevernom Jadranu. Na Jadranu povremeno jako jugo i jugozapadnjak, od subote u okretanju na buru, najprije na sjevernom dijelu.

Krajem subote i u nedjelju osjetno će zahladiti. U nedjelju će se temperatura spustiti i ispod nule. Od nedjelje nadalje moguće su minimalne temperature do -7, -8 stapeni.

Prema podacima DHMZ-a takvo hladno, zimsko vrijeme moglo bi potrajati sve do narednog vikenda, odnosno sedam dana. I prema animaciji koju je objavio servis Severe Weather Europe, čini se da će nas zimsko vrijeme pratiti sve do 24. marta, kada se očekuje novo zatopljenje i postupni rast temperatura.
(Index.hr)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here