Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana

0
227

BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas se očekuje oblačno i hladnije vrijeme, a padavine će u većini krajeva prestati.

Uslova za novu kišu biće u noći na subotu, kada se u većini predjela mogu očekivati i susnježica i snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab sjeverni vjetar, potom pretežno južnih smjerova.

Dnevna temperatura vazduha od jedan do šest, na jugu do devet, a na planinama od minus jedan stepen Celzijusov.

Jutros je u većini krajeva oblačno, lokalno u centralnim i istočnim područjima pada slab snijeg, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus šest, Mrakovica minus tri, Kalinovik minus jedan, Drvar, Gacko, Drinić, Mrkonjić Grad i Sokolac nula, Prijedor, Srbac, Srebrenica, Sarajevo i Tuzla jedan, Banjaluka, Bijeljina, Bileća, Novi Grad i Ribnik dva, Doboj i Zenica tri, Višegrad, Rudo, a Trebinje i Mostar četiri stepena Celzijusova.

Najviše kiše za 24 časa palo je u Hercegovini – u Bileći 74 litara po metru kvadrtanom, u Trebinju 68 i Gacku 57 litara.

U Rudom, Višegradu i Kalinoviku palo je između 20 i 30 litara, a ispod 20 u Mrkonjić Gradu, Driniću, Ribniku, Sokocu, Šipovu, Srpcu i Banjaluci.

Manje od 10 litara kiše po metru kvadratnom palo je u Prijedoru, Srebrenici, Han Pijesku, Doboju, Bijeljini, Novom Gradu i Mrakovici.

Na Han Pijesku visina snijega je 23 centimetra, u Gacku 22, u Kalinoviku 20, na Sokocu tri, a u Mrkonjić Gradu jedan centimetar.

SRNA

PODIJELI