Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana?

0
556

Servis “Severe Weather Europe” za vikend pred nama najavljuje znatno visoke temperature za ovaj dio godine.

Sudeći prema ovom servisu, tokom vikenda na području Balkana i istočne Evrope čeka nas dnevna temperatura i do 25 stepeni Celzijusa.

Sa Mediterana na područje Balkana stiže topao vazduh, te se očekuje temeperatura koje će u prosjeku biti više za 10 stepeni od uobičajenih za ovo doba godine.

Federalni hidrometerološki zavod za sutra je najavio pretežno oblačno vrijeme, ali toplo, sa dnevnom temperaturom i do 25 stepeni Celzijusa na jugu zemlje.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti u centralnim, istočnim i zapadnim područjima. U Hercegovini uglavnom sunčano uz umjereno naoblačanje. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 16 do 22, na jugu do 25 °C.

U ponedjeljak, kako je najavljeno, biće nešto hčadnije nego tokom vikenda sa dnevnom temperaturom od 14 do 20 stepeni Celzijusa. Poslijepodne je moguća kiša u nekim predjelima.

U utorak se u većem dijelu BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle i niske oblačnosti. Jutarnje temperature će biti od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevne od 15 do 21, na jugu do 23 stepena Celzijusa.

Izvor: Nezavisne novine

PODIJELI