Kakvo vrijeme nas očekuje do kraja dana

0
297

BIJELJINA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno i svježije vrijeme sa kišom i temperaturom od četiri do devet, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.

Jutro je oblačno i svježije, mjestimično sa slabom kišom, uglavnom u centralnom pojasu i na sjeveru koja će do podneva prestati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne ostaje oblačno vrijeme u centralnom planinskom pojasu, gdje će postojati i dalje uslovi za slabu kišu i rosulju koja će u višim predjelima formirati maglu.

U ostalim predjelima očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti koje će početi prvo na sjeveroistoku i sjeveru, te na jugu gdje će biti više sunčanih perioda.

Duvaće slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Hercegovini slaba do umjerena bura, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Han Pijesak nula, Čemerno, Sokolac i Ivan sedlo jedan, Prijedor dva, Mrkonjić Grad tri, Sarajevo i Drvar četiri, Gradiška, Srebrenica, Tuzla i Zenica pet, Banjaluka, Gacko, Višegrad, Gradačac i Livno šest, Bijeljina i Doboj sedam, Bileća devet, Trebinje i Mostar 12, te Neum 13 stepeni Celzijusovih.

PODIJELI