Kalabić- Građani Prnjavora ogorčeni Odlukom o povećanju poreza na nepokretnosti

0
1135

Odluka o povećanju stope poreza na nepokretnosti na području opštine Prnjavor sa 0,10 na 0,45 odsto drastična je i predstavlja najveću poresku stopu na području Republike Srpske, istakao je na današnjoj pres konferenciji predsjednik prnjavorskog Opštinskog odbora SNSD-a, Drago Kalabić.

“Građani i privrednici su ogorčeni ovom odlukom te je zbog toga pokrenuta i peticija o njenom ukidanju. Mi ćemo uputiti zahtjev opštinskim vlastima da pod hitno sazovu vanrednu sjednicu Skupštine opštine Prnjavor i da se ovakva odluka ukine”- kazao je Kalabić.

Predsjednik Izvršnog odbora prnjavorskog SNSD-a i šef kluba odbornika ove stranke, Goran Zemun, osvrnuo se na posljednje skupštinsko zasijedanje, kada su, kaže, opštinski funkcioneri, podigli sebi plate.

“Na zadnjoj sjednici SO Prnjavor, opštinski funkcioneri su sebi podigli plate, a povećane su i takse privrednim subjektima, da bi te plate koje su značajno uvećane, mogle biti isplaćivane” tvrdi Zemun.

Podsjećanja radi, Zakon o porezu na nepokretnosti stupio je na snagu 1. januara 2012. godine, a u Srpskoj lokalne zajednice same određuju stopu poreza na nepokretnosti u rasponu od 0,05 do 0,50 odsto. /R.P./

 

PODIJELI