Kalabić ponovo o SDS-u, Gatariću i izbornoj krađi u Prnjavoru

0
1030

Centralna izborna kosmija (CIK) BiH dokazala je izbornu krađu koju je SDS organizovao u Prnjavoru – izjavio je danas član Izvršnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Drago Kalabić. Centralna izborna komisija je, u zakonom utvrđenom postupku, dokazala izbornu krađu u Prnjavoru, koju je organizovao SDS, njihov potpredsjednik i aktuelni načelnik Općine Siniša Gatarić – rekao je Kalabić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Naveo je i da Mladen Bosić, nakon ovoga “nema prava da govori o poštenim odnosima, jer njegova stranka do izbornog rezultata dolazi krađom”.

– CIK je kaznio pet članova SDS-a maksimalnim kaznama i diskvalifikacijom iz izbornog procesa. S obzirom na činjenicu da je Mladen Bosić često držao pridike o tome kako treba da se radi, postavljamo mu pitanje kako će se odrediti o članovima SDS-a koji su učestvovali u izbornoj krađi i da li ih priprema za novu krađu? Činjenica je da i sam Gatarić, ne samo da se nije ogradio, već je pokušao da omalovaži odluke CIK-a – kaže Kalabić.

Drago Kalabić je javnosti i građanima RS uputio, kako je naveo, izvinjenje zbog “primitivnog i bahatog ponašanja Siniše Gatarića”.

– U ime građana općine Prnjavor želim da uputim izvinjenje zbog primitivnog i bahatog ponašanja načelnika opštine Prnjavor Siniše Gatarića i njegovih najprizemnijih pokušaja da se zaustavi jedina investicija u Prnjavoru, a to je izgradnja autoputa, koji je potreban građanima Prnjavora i cijeloj Republici i koji podržavaju svi načelnici osim Gatarića – rekao  je Drago Kalabić. (agencije)

PODIJELI