Kalabić zahteva istragu

0
1380

Turbulencije u SNSD u Prnjavoru

Opštinska organizacija SNSD u Prnjavoru zahteva obelodanjivanje okolnosti pod kojima je izmenjena i Centralnoj izbornoj komisiji prijavljena njihova odbornička lista.

Predsednik Opštinskog odbora SNSD Drago Kalabić rekao je za “EuroBlic” da je to urađeno mimo stranačkih procedura, bez njegovog znanja i saglasnosti lokalne partijske organizacije. Time je indirektno potvrdio da nisu dobri odnosi između njega i Darka Tomaša, kandidata SNSD za načelnika Prnjavora.

Podsećamo, odbornička lista na kojoj je Kalabić bio nosilac je izmenjena, pa uz potpis predsednika SNSD Milorada Dodika prosleđena CIK. Time je čelnik te partije podržao Tomaša, koji je navodno insistirao na izmeni odborničke liste čiji je nosilac Kalabić. Za partijski vrh SNSD time je taj slučaj okončan, ali nije za Dragu Kalabića, višegodišnjeg lidera te partije na lokalnom nivou. On tvrdi da i dalje ima podršku u OO SNSD i insistira na pojašnjenju tog problema.

-Na sednici OO SNSD za listu sa Kalabićem glasalo je 40 rukovodećih članova, među kojima su Darko Tomaš i Zlatan Klokić, a protiv je bio Mihajlo Kneš. Smatrali smo da je za nas to završen posao, ali se ispostavilo da nije. Na vanrednoj sednici zatraženo je da se ispoštuje ova lista. U protivnom, 25 članova najužeg rukovodstva najavilo je odlazak iz partije – kažu u prnjavorskom SNSD.

Kalabić tvrdi da je odbornička lista prekrojena u kafani.

-Ne znamo ko je i zbog čega to uradio. Smatram da je u pozadini približavanje SNSD i SDS u Prnjavoru, čemu sam ja bio nepremostiva prepreka – kaže Kalabić, predsednik OO SNSD u Prnjavoru kome godinama pripisuju presudan uticaj na postupke stranačkih funkcionera. U fokusu su i narušeni odnosi između njega i Darka Tomaša, bivšeg načelnika i sadašnjeg kandidata za istu funkciju.

SUKOB KALABIĆA I TOMAŠA

Neslaganje Drage Kalabića i Darka Tomaša kulminiralo je upravo prilikom izbora kandidata za odnornika, gde navodno Kalabić i njemu odani lokalni čelnici SNSD nisu bili spremni za ustupke Tomašu. Reč je o zahtevu da na listu bude uvršćeni ili da bolje pozicije dobiju Aleksandar Vuković, Željko Simić, Sanja Kuzmanović, Dijana Šainović, Zoran Bjeletić, Zoran Lekić, Vlado Vujinović i Milorad Vrhovac. Kada sastančenja nisu dala ekekta, a odnosi između Kalabića i Tomaša postali sve zategnutiji, presekao je predsednik SNSD Milora Dodik. Sa liste je uklonjen Kalabić, njegovo mesto preuzeo je Željko Simić, a podršku partijskog vrha dobio je Tomaš.

Milan Pilipović – EuroBlic

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here