Kamiondžije pripremaju blokadu prelaza i kod Šida

0
1312

Na srpskoj strani granice ka Hrvatskoj, na prelazu Šid – Tovarnik, jedinom koji je otvoren za putnički saobraćaj, kolona vozila je duga dva kilometara.

Na prolaz granice se čeka do 2,5 sata javio je reporter Tanjuga sa lica mesta.

Šef smjene na carinskoj ispostavi Šid Aleksandar Trninić rekao je Tanjugu da je taj prelaz bio potpuno zatvoren za saobraćaj od 17. septembra u 9.50 sati do sinoć u 23 časa, kada je otvoren samo za putnički saobraćaj.

On je dodao da se vozila na izlazu iz Srbije zadržavju u prosjeku oko sat i po.

“Na prelazu Šid-Tovarnik putnički saobraćaj funkcioniše bez problema s tim što je malo veća gužva na izlazu iz Srbije”, rekao je Trninić, dodajući da na ulazu u Srbiju nema gužve i da se se vozila zadržavaju uobičajeno.

Još, kaže, nisu dobili informaciju da li će i kada Hrvatska otvoriti taj prelaz i za teretni saobraćaj.

Trninić je komentarišući najavu pojedniih kamiondžija da će blokirati i prelaz Šid-Tovarnik, ukoliko ne bude odblokiran prelaz Batrovci, rekao da još nisu dobili nikakvu zvaničnu informaciju o tome, ali da se nezvanično može čuti da se pripremaju da to i učine.

Trninić je podsjetio da je prelaz Šid-Tovarnik trenutno jedini granični prelaz sa Hrvatskom koji je otvoren za putnički saobraćaj.

Prelaz Šid-Tovarnik Hrvatska je otvorila za putnički saobraćaj zato što su nezadovoljne kamiondžije blokirale sav saobraćaj na prelazu Batrovci, jer ne mogu iz Srbije da uđu u Hrvatsku.

Vozači koji čekaju u koloni kažu da su veoma nezadovoljni zbog tolike gužve i da ne razumiju zbog čega je Hrvatska zatvorila granične prelaze sa Srbijom.

“Čekam oko 2,5 sata, ovo uopšte nije normalno, prelazi treba da budu otvoreni”, istakao je jedan od vozača,dodajući da je bivši autoprevoznik i da potpuno razumije blokadu kamiondžija na Batrovcima.

PODIJELI