Karadžić prebačen na jug Engleske, zdravstveno nije dobro

0
336

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić prebačen je u zatvor na jugu Engleske i zdravstveno nije dobro, izjavio je Srni član tima odbrane Goran Petronijević.

Petronijević je naveo da se sa Karadžićem čula porodica, ali da ne može da precizira u koji je grad premješten na jugu Engleske gdje su uglavnom Arapi, muslimani.

“Nemamo nikakvu informaciju osim nezvanične, jer oni /sud/ još nisu skinuli oznaku tajnosti sa njegovog transfera. Bojim se da detalje još ne možemo da iznosimo da nam ne bi pravili probleme posle prilikom odlaska /kod njega/”, dodao je Petronijević.

Pretronijević je naveo da Karadžić, koliko je čuo, zdravstveno nije dobro. “On je bio u jednom ritmu života, koristi određene lekove”, rekao je Petronijević.

Predsjednik Mehanizma za krivične sudove u Hagu Karmel Ađijus odbio je 14. maja prigovor odbrane Radovana Karadžića na odluku o izdržavanju kazne doživotnog zatvora u Velikoj Britaniji, objavio je tada na Tviteru jedan od članova njegovog pravnog tima advokat Piter Robinson.

Ovim potezom, prema stavu Robinsona, Karadžić je osuđen na “kaznu samice do kraja života ili smrt od muslimanskih ekstremista u zatvorima u Velikoj Britaniji”.

Prema pisanju “Večernjih novosti”, Karadžić se javio kćerki Sonji poslije prebacivanja u Englesku i rekao da su ga prebacili i da čeka premještaj sa trenutne lokacije na jug Britanije u zatvor koji se nalazi 100 kilometara od Sautemptona.

/SRNA/

PODIJELI