Karatisti “Ipona” u dobroj formi

0
301
Karate klub "Ipon" Prnjavor

Članovi Karate kluba “Ipon” iz Prnjavora imaju i tokom aktuelne jesenje sezone zapažena ostvarenja. Sa nekoliko turnira vratili su se bogatiji za nove medalje, što je zasluga kako trenera Gorana Božića tako i mladih talentovanih boraca sa strunjača.

Ovi uspjesi dovoljan su povod da predstavimo takmičare iz našeg grada i saznamo nešto više o daljnjim takmičarskim planovima ovog sportskog kolektiva.

“Ova godina je bila vrlo uspješna, u prvoj polovini  osvojili smo mnogobrojne medalje na prvenstvima BiH i RS-a. Već od septembra krenuli smo ponovo sa turnirima, a do kraja godine očekuju nas mnogobrojna takmičenja na kojima očekujemo povoljan plasman” rekao je trener Božić te dodao da su proteklog vikenda na turniru u Brodu na kojem je učestvovalo više od 400 takmičara osvojili pet medalja sa ukupno pet učesnika.

Dio “Ipona” je i osamnaestogodišnji Slaviša Podgorac, koji ima zapažena ostvarenja u ovom sportu. On navodi da je na turniru u Banjaluci u kategoriji seniora osvojio zlatnu medalju uprkos jakoj konkurenciji, te da je zadovoljan dosadašnjim uspjesima.

Osim Podgorca, značajno mjesto u klubu zauzimaju i Boris Đurđević, te Vladimir i Luka Slijepčević.

Učešće na turnirima kako lokalnog, tako i regionalnog karaktera iziskuje mnogo novca, što je jedan od vodećih problema kluba. Trener Božić navodi da je “Ipon” član sportskog saveza opštine Prnjavor te da i načelnik opštine, Darko Tomaš, pomaže klub u skladu sa mogućnostima opštine.

Nakon jesenje sezone slijedi pauza u januaru, a već sredinom februara prnjavorski karatisti učestvovaće na turniru u Tuzli koji broji više od 1000 učesnika.

Iz rukovodstva kluba podsjećaju na tradiciju dobrih rezultata prethodnih godina, posebno ističući uspjeh karatistkinje Nataše Vidović, koja je bila proglašena za sportistu godine Republike Srpske  2015. godine. (br)

 

prnjavorlive.info

PODIJELI