Kardinal Puljić o društvu BiH: Zavladao kuknjavitis

0
181

Bosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, ocijenio je da se društvo u BiH ozbiljno razboljelo od takozvanog kuknjavitisa i da čeka da mu drugi rješavaju probleme.

Puljić je u intervjuu za sarajevski Dnevni avaz rekao da se urušila kultura rada i da se društvo razboljelo od javnog mnjenja da treba što manje raditi, a što više imati i trošiti.

“Moramo s tugom reći da je skoro 60 odsto naše zemlje neobrađeno. Ima hljeba, samo treba organizovati život, ukloniti kriminal i stvoriti vladavinu pravednih zakona. U ovoj zemlji ima ”dovoljno hleba”, samo da je više pravednosti i jednakopravnosti, ne bi trebalo iz nje ići. Toliko se kunu da vole ovu zemlju, a gde god mogu, potkradaju je”, rekao je Puljić.

Upitan koji je ključ za bolju, stabilniju, napredniju BiH, zemlju Bošnjaka, Srba i Hrvata, Puljić je rekao da, ako “želimo da ona opstane u svojim dimenzijama i identitetu, onda se mora tako organizovati da se svako može u njoj ostvariti kao kod kuće”.

Govoreći o situaciji na Balkanu, on je istakao da mediji, u želji da budu što više zanimljivi, prenose zaoštrene situacije koje umaraju javnost.

“Takođe, u javnosti međunarodnih političkih odnosa zavladala je vrednota interesa, a ne ljudskih prava i čovekovog dostojanstva”, zaključio je Puljić.

(Tanjug)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here