Kasiljas u ponedjeljak izlazi iz bolnice

0
215
Slavni španski golman Iker Kasiljas se uspješno oporavlja od srčanog udara, koji je doživio prije tri dana na treningu Porta, i vjerovatno će u ponedjeljak napustiti bolnicu.

Bivši kapiten reprezentacije Španije se dobro osjeća i oporavak ide u dobrom pravcu, o čemu svjedoče i fotografije iz bolničke sobe.

Kasiljasa su posjetili saigrači i trener Porta Seržo Konseisao, a na fotografijama se vidi da je 38-godišnja legenda dobro raspoložena.

Kasiljasa nagovaraju na prekid trofejne karijere: Misli na svoje zdravlje…

AFP - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Iako je zahvat u bolnici bio uspješan i Iker Kasiljas (Casillas) nakon srčanog udara već u ponedjeljak bi mogao biti pušten na kućnu njegu, mnogi se slažu da je ovo trenutak da prekine svoju trofejnu karijeru.

Podsjetimo, slavnom 37-godišnjem golmanu pozlilo je na treningu Porta ove srijede, a u bolnici mu je dijagnosticirano infarkt miokarda, nakon čega je obavljen zahvat koji je normalizirao njegovu zdravstvenu situaciju.

Ova situacija šokirala je njegove igračke kolege, kao i javnost, no vijest o njegovom stanju su pozitivne pa je supruga Sara Karbonero (Carbonero) potvrdila da bi već u ponedjeljak mogao biti pušten na kućnu njegu.

Kasiljas će propustiti posljednja tri kola portugalskog prvenstva u kojima Porto ganja dva boda zaostatka za Benfikom, no iako je španski kardiolog  Huan Antonio Korbalan (Juan Antonio Corbalan) pustio u javnost priču da mu je karijera gotova, pojavila su se brzo i drugačija mišljenja. Mogao bi se zaista vratiti na travnjak sljedeće sezone, ako će to željeti. Ipak, čak i njegov strateg mu poručuje da je možda došao trenutak za oproštaj.

– Život je važniji od svega ostalog – naglasio je na pres-konferenciji trener Porta Serhio Konseisao (Sergio Conceicao) i dodao kako je cijeli klub uz Ikera i želi mu biti podrška

S obzirom da je sa Španijom osvojio dvaput Euro i jednom SP, a s Realom tri puta Ligu prvaka, mnogo je onih koji navijaju da prekine karijeru i ne uđe u kocku s vlastitim životom, no konačna odluka bit će na golmanskom velikanu koji je i ove sezone pokazao u mnogim utakmicama da je i dalje sposoban igrati na vrhunskom nivou.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here