Kćerka “otkucala” oca: Moj tata u sobi uzgaja cvijeće

0
202
Jedan muškarac, otac i domaćin iz francuskoga mjesta Amet, u sjeverozapadnom departmanu Pa de Kale, osuđen je na godinu i po dana zatvora pošto je ustanovljeno da je u dječijim sobama uzgajao kanabis.

Policiju je na to slučajno upozorila njegova sedmogodišnja ćerka. S obzirom na to da je djevojčica često izostajala sa nastave, učiteljica je željela da zna u čemu je problem.

Sedmogodišnjakinja joj je odgovorila da ne može da boravi u svojoj sobi, jer njen otac tamo “uzgaja cveće”, piše lokalni list La Voix du Nord.

Pošto je policija obavila pretres kuće, ustanovljeno je da na cijelom jednom spratu uzgaja kanabis. Policija je pronašla i sav pribor potreban za njegov uzgoj.

Na sudu je ovaj četrdesetogodišnji otac izjavio da je prije tri godine počeo da puši marihuanu i da “se navukao”, odnosno da dnevno popuši deset do petnaest “džointa”.

Prošle jeseni trebalo je da preuredi dječije sobe, ali je zbog zavisnosti odlučio da ih pretvori u prostor za uzgoj kanabisa.

Pred sudom je rekao da marihuana nije namjenjena prodaji, već je uzgaja isključivo za vlastite potrebe.

Porota i sudija su mu povjerovali, pa je osuđen na 18 mjeseci zatvora, od čega se polovina vremena odnosi na uslovnu kaznu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here