KK “Mladost- Bulldogs” odustaje od nastupa u Prvoj ligi?

0
393

Iz rukovodstva košarkaškog kluba ” Mladost – Bulldogs” najavljeno je odustajanje od takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske. Nejasnoće koje su prisutne trebalo bi da budu riješene do kraja ovog mjeseca.

Sa problemom je upoznat i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, koji je tim povodom za naš Radio rekao i ovo:

“Opština Prnjavor jeste upoznata sa situacijom u košarkaškom klubu. Mi smo sve učinili da se dva košarkaška kluba spoje i funkcionišu kao jedan i smatram da smo ih na značajan način podržali da uđu u Prvu ligu. Ja sam razgovarao sa rukovodstvom kluba, oni su iznijeli jedan dio finansijskih sredstava koji je njima neophodan da bi mogli funkcionisati, što će im biti obezbijeđeno. Međutim, koliko sam upućen, oni su naišli na  organizacione probleme i  sponzore koji su im otkazali, pa je to postalo upitno”, kazao je Tomaš  te dodao da podrška opštine i sve što je dogovoreno neće izostati, ali da organizacione probleme moraju sami riješiti unutar kluba.

Sigurno je da bi eventualno odustajanje od prvoligaškog prvenstva za košarkaše “Mladost – Bulldogsa” značilo najavu potpunog rasula kolektiva koji je zaživio još u ljeto 1976. godine i od tada je nosilac aktivnosti u prnjavorskom košarkaškom sportu. (br)

 

prnjavorlive.info

PODIJELI