Klokić: Važno da se čuje glas Srpske o dešavanjima u BiH

0
212

BANJALUKA – Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić istakao je da je uloga predstavništava Srpske u svijetu izuzetno značajna, jer je važno da se čuje glas Republike o političkim dešavanjima u BiH.

“Predstavništva ulažu napore da se čuje glas Republike Srpske, te aktivno rade na promociji Srpske u svim segmentima”, rekao je Klokić za RTRS.

Prema njegovim riječima, značajno je i ekonomsko povezivanje, kao i saradnja sa dijasporom, pogotovo NJemačkom i Austrijom.

Klokić je naveo da je jedan od ciljeva da dijaspora bude u funkciji razvoja Republike Srpske, te da je i formiranje Registra dijaspore usmjereno na uvezivanje sa maticom s ciljem daljeg razvoja.

Kada je riječ o obilježavanju Dana Republike, Klokić, koji je u Novom Sadu prisustvovao svečanoj akademiji povodom 30 godina Republike Srpske, rekao je da se mogla osjetiti ljubav i posebna povezanost Srbije sa Srpskom.

On je dodao da je isti takav odnos i energiju prema Srpskoj moguće osjetiti u bilo kojem gradu u Srbiji.

Klokić je najavio da će 28. februara, na dan donošenja prvog Ustava Republike Srpske, u Srbiji biti održana svečana akademija, u skladu sa epidemiološkim mjerama.

PODIJELI