Koalicija jedinstvena: Do kraja mjeseca imena zajedničkih kandidata! FOTO

0
836
Приједор - владајућа коалиција - састанак

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik izjavio je večeras da će predstavnici stranaka koje čine vlast u Republici Srpskoj do kraja mjeseca saopštiti imena zajedničkih kandidata za načelnike opština i gradonačelnike.

“Saglasni smo da kreiramo zajednički pristup za izbore, a svaka stranka će imati svoje liste za odborničke klubove”, rekao je Dodik novinarima na Mrakovici u pauzi sastanka rukovodstava stranaka koje čine vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj.

On je najavio osnivanje rezervnog sastava policije Republike Srpske da bi se moglo što efikasnije odgovoriti bezbjednosnim izazovima.

“Referendum o kojem ima saglasnosti – o Danu Republike – treba biti održan što prije, a za drugi referendum o kojem nema saglasnosti, treba nastaviti tražiti konsenzus”, dodao je Dodik.

@8X54>@

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić rekao je da se moraju rekonstruisati i redefinisati javna preduzeća kako bi bila nosioci razvoja.

On je ponovio da je stav DNS-a da ne treba povećavati cijenu struje.

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je da u nekim opštinama možda neće biti moguće postići dogovor o zajedničkim kandidatima, ali da će ljudi koji to opstruišu biti na gubitku.

Đokić je takođe rekao  da nedostatak saradnje između institucija Republike Srpske i predstavnika Republike Srpske na nivou BiH zabrinjava.

“Težimo da se svi vrate u okvire saradnje koja je moguća, a ona je moguća ako se poštuju institucije Republike Srpske i nadležnosti koje svako od nas ima u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma”, izjavio je Đokić novinarima na Mrakovici u pauzi sastanka rukovodstava stranaka koje čine vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj.

@8X54>@

On je ocijenio da ekonomija u Srpskoj bilježi oporavak, pa i blagi rast, te da je rast zaposlenosti vidljiv, budući da je za 1,7 odsto veći u 2015. u odnosu na 2014. godinu, kao što je broj nezaposlenih u 2015. za 6.000 manji nego u 2014. godini.

“Moramo razmišljati o svim mogućim dodatnim izvorima finansiranja”, dodao je Đokić.

Govoreći o cijeni struje, Đokić je rekao da je to pitanje pušteno u proceduru, ali da “Elektroprivreda Republike Srpske” trpi ogromne posljedice izuzetno niske cijene struje.

On je dodao da se prije konačnog usaglašavanja zajedničkih kandidata moraju riješiti pitanja u Srpcu i Pelagićevu, gdje postoje opstrukcije rada načelnika opština.

srna

PODIJELI