Kojić: Karadžić je istorijska ličnost, a ovo je politički sud

0
376

U ovoj instituciji ne stanuju pravo i pravda, rekao je za ATV Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica nakon drugostepene presude Radovanu Karadžiću.

“Žalbeno vijeće je reklo jednu činjenicu kao argument, zbog čega je donijelo takvu odluku da dokumenta koja je potpisivao Radovan Karadžić i u kojima je rekao da se ne granatiraju civilni ciljevi Sarajevu da se ne može smatrati relevantim, jer je to navodno radio iz političkih razloga. Njima dokazi ništa ne znače”, kaže Kojić.

On dodaje da je ova presuda je prepisana kao prvostepena, samo su otišli i korak dalje, a to  u dijelu odmjeravanja kazne.

“Mi kao narod i svi u Republici Srpskoj moramo da znamo da je Radovan Karadžić jedna istorijska ličnost i da je ovo politički sud, i moramo tako da ga doživljavamo i da moram naše buduće generacije uče da tadašnje političko rukovodstvo na čelu sa Karadžićem i vojno rukovodstvo na čelu sa generalnom Mladićem i kompletno policijsko rukovodstvo i ovi koji su učestvovali u odbrani Srpske su naši heroji i to moramo da prenosimo na mlade generacije”, rekao je Kojić i zaključuje:

“Ove presude su politički motivisane kako bi međunarodna zajednica sakrila svoju ulogu u ratu, a to je da pomažu Bošnjacima u ostvarivanju svojih ciljeva”.

(atv)

PODIJELI