Kojić: Optužnica protiv Drekovića veoma brzo

0
263

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić izjavio je Srni da je hapšenje nekadašnjeg komandanta Četvrtog korpusa takozvane Armije BiH Ramiza Drekovića rezultat veoma aktivne saradnje Centra sa tužiocem Tužilaštva BiH i da bi optužnica u ovom predmetu trebalo da bude podignuta veoma brzo.

Kojić je naglasio da se ovaj slučaj odnosi na granatiranje osnovne škole u Kalinoviku u maju i junu 1995. godine tokom kojeg je poginula Stanislava Koprivica, a šestoro djece ranjeno.

“Saradnja sa postupajućim tužiocem bila je izuzetno dobra i korektna i nema dileme da je ovaj predmet kvalitetno urađen i da će vrlo brzo biti podignuta optužnica i ovaj predmet ući u sudski proces”, rekao je Kojić.

On je podsjetio da je nagovještavao u istupima u javnosti da će vrlo brzo biti uhapšen jedan general takozvane Armije BiH.

“Riječ je o visokopozicioniranom licu koje je uhapšeno i moram da pohvalim postupajućeg tužioca, jer smo tokom čitavog perioda saradnje vidjeli njegovu želju i volju da ovaj predmet dođe u fazu u kojoj se danas nalazi”, naglasio je Kojić.

Prema njegovim riječima, važno je da će u ovom slučaju biti traženo da Drekoviću bude određen pritvor.

“Nadam se da će nakaradni Sud BiH koji donosi presude kakve donosi, odrediti mjeru pritvora jer je to neophodno zbog postupka i podizanja optužnice, a posebno u smislu mogućeg uticaja na svjedoke s obzirom na to da je riječ o visokopozicioniranom licu i generalu takozvane Armije BiH. Usljed uticaja koji on ima može da dođe do pritiska na svjedoke i vrlo je značajno da u ovom predmetu bude određen pritvor”, kaže Kojić.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su jutros u Sarajevu Drekovića u njegovom stanu u Alipašinoj ulici, zbog sumnje da je počinio ratni zločin.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here