Kolo srpskih sestara Prnjavor organizovalo vaskršnju akciju: Povećan broj donatora (FOTO/VIDEO)

0
236

U vrijeme kada razmišljamo kako ćemo jaja ofarbati, ukrasiti vaskršnju korpicu ili spremiti bogatu trpezu, lijepo bi bilo da se sjetimo i onih koji nemaju iste takve mogućnosti i kojima bi naša mala pomoć bila od velike koristi.

Upravo za takve ljude i njihove potrebe brinu članice Kola srpskih sestara iz Prnjavora koje su i ove godine prikupile 30-ak prehrambeno – higijenskih paketa za porodice i pojedince koji su u stanju socijalne potrebe. Jedna od njih je i Snježana, koja je korisnik Centra za socijalni rad već nekoliko mjeseci. Iako radi, kaže, to nije dovoljno da prehrani svoje dvije kćerke, te joj socijalna pomoć i ovi paketi uveliko pomognu da proslavi praznike.

„Malo sam u težoj situaciji. Ja dvoje djece uzdržavam s jednom platom a muž mi ne pomaže ništa“ istakla je ona.

Šta Vam još treba za Vaskrs?

„Za sada još malo hrane i to je to“ kaže Snježana.

Ovo je tradicionalna akcija prikupljanja i distribucije paketa koje Kolo sprovodi u saradnji sa Centrom za socijalni rad. Pored lokalne uprave donatori su i prnjavorski privrednici.

„Akcija je završena, svi paketi su podijeljeni. Paketi porodicama i licima koji žive sami u domaćinstvu, a koji su u stanju socijalne potrebe distribuisali smo mi, a nešto Centar za socijalni rad Prnjavor od kojih i dobijamo spisak korisnika socijalne pomoći. Nekako su nam prioritet, osim starih i bolesnih porodice u kojima ima maloljetne djece“ istakla je predsjednika Kola srpskih sestara Prnjavor, Jelena Demonjić.

29 korisnika na evidenciji Centra za socijalni rad dobilo je pakete pomoći koji uključuju hranu i higijenske potrepštine.

Kolo srpskih sestara ove godine radi na 9 projekata, od toga su 2 kupatila, uređenje domaćinstava u kojima ima troje, četvoro ili više djece, nabavka namještaja.

 

 

TV K3

PODIJELI