Kompletan autoput Banjaluka – Doboj u funkciji od avgusta

0
1019

Kompletan autoput od Banjaluke do Doboja mogao bi biti otvoren za saobraćaj u avgustu jer se završetak dionice od Drugovića do Prnjavora u dužini od 25 kilometara očekuje tokom ljeta, izjavio je ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić.

On je istakao da će završetak ove dionice omogućiti dodatni razvoj Srpske, ali i bolje uvezati Banjaluku, Prnjavor i Doboj.

– Spajanjem tih dionica Srpska će dobiti ukupno 106 kilometara autoputa – rekao je Trninić.

On je najavio i nove projekte, kao što su gradnja autoputa od Banjaluke do Prijedora, dionice autoputa od Vukosavlja prema Bijeljini, kao i početak gradnje mosta na Savi u Gradišci.

Trninić je istakao da Srpska ima u planu realizaciju još mnogo projekata kada je u pitanju izgradnja putne infrastrukture i dodaje da bi u tome u značajnoj mjeri doprinijela i sredstva prikupljena primjenom novog seta zakona o akcizama, ali su ona blokirana.

Najavio je i pregovore sa kineskim partnerima u vezi s izgradnjom autoputa od Banjaluke do Prijedora te od Vukosavlja ka Bijeljini.

– Za Kineze su prioriteti ova dva projekta i nadam se da će kroz nastavak razgovora sa njima koji se očekuje naredne sedmice doći do dogovora i realizacije bar jednog od ova dva projekta – istakao je Trninić za Radio RS.

Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here