Komšić: I Dodik ima interes da Predsjedništvo BiH funkcioniše

0
270

Željko Komšić, koji ubjedljivo vodi u trci za Predsjedništvo BiH iz reda hrvatskog naroda, izjavio je da očekuje racionalnu saradnju sa druga dva člana jer svi imaju isti interes da ova institucija funkcioniše.

– Možda razlozi nisu isti, ali način rada i donošenja odluka u Predsjedništvu nas upućuje jednog na drugog – rekao je Komšić sinoć za TV1.

On kaže da očekuje da će srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik djelovati racionalno, jer mu je u interesu da Republika Srpska ima neku korist od njegove pozicije u Predsjedništvu.

Komšić je istakao da vjeruje u ravnopravnost ljudi, da će učiniti sve da se to desi i da će se tako i ponašati.

– Želim da ovaj mandat počnemo mirno, bez otvaranja priče o nekim razlikama, bez konflikta i svađe – poručio je Komšić.

Komentarišući jučerašnje proteste u Mostaru protiv njegovog izbora za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Komšić je naveo da je to legitiman način izražavanja volje građana.

On kaže da će se potruditi da Dragan Čović, lider HDZ BiH, još dugo ne bude član Predsjedništva.

– Bez potrebe se stvaraju tenzije i ne znam šta želi da postigne HDZ BiH i kome šalju te poruke. Ako je to vrsta pritiska oko formiranja vlasti, onda je to besmisleno ili za neke buduće razgovore o izmjenama Izbornog zakona ili Ustava onda opet neće naći sagovornike – rekao je Komšić.

Komentarišući Dodikovu izjavu da će predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina pozvati da dođe u Banjaluku, a ne u Sarajevo jer tu nije dobrodošao, Komšić je rekao da je Putin uvijek dobrodošao u Sarajevo.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here