Komšić: Na Dodika “hladne glave”

0
326

Novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio da očekuje da će kod kolege iz Predsjedništva Šefika Džaferovića imati podršku.

“Želim da budemo mudri i da na očekivani Dodikov populizam odgovoramo ‘hladne glave’. Moramo tražiti nove prijatelje Bosne i Hercegovine u svijetu, posebno među članicama NATO i Evropske unije”, rekao je Komšić u intervjuu za portal vijesti.ba.

On je napomenuo da razdvaja “ono što će biti saradnja mene i gospodina Džaferovića kao članova Predsjedništva, te pozicija koje zauzimaju politicke stranke”.

“Ono što želim da vjerujem je da ćemo gospodin Džaferovic i ja biti naredne godine u Srebrenici, na Kazanima, u Grabovici, zajedno. Očekujem da ću imati kod njega podršku u stavovima kojima ćemo štititi poziciju Bosne i Hercegovine u odnosima sa komšijama”, rekao je Komšić.

Istovremeno je zatražio od građana BiH da sačekaju sa osudama i pruže priliku njemu i njegovom timu, tvrdeći da će raditi drugačije.

Komšić je naglasio i da je “borba protiv negiranja genocida i ratnih zločina”, kao i suočavanje sa prošloću, temelj pomirenja u BiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here